Skriv ut denna sida
Ståplatsläktaren fylldes med rök redan innan matchen hade börjat. (Foto: Peter Bohlin) Ståplatsläktaren fylldes med rök redan innan matchen hade börjat. (Foto: Peter Bohlin)

Bengaler förstörde fotbollsfesten för flicklaget

2019-05-16 - 04:21

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

 

Efter segermatchen mot Sundsvall på Studenternas IP gick Polisen i Uppsala län ut på sin Facebooksida och skrev att man misslyckats med sitt uppdrag.

- Några supportrar valde att under matchen elda bengaler (sk rökfacklor) på ståplatsläktaren. Ett flicklag som var på plats för att njuta av fotboll fick istället hosta och gråta till följd av rök och rädsla, skriver man på Facebook.

 

På ståplats tändes rökfacklor redan innan matchen hade startat och tjock rök från två facklor fyllde delar av ståplats, på Uppsalanyheters fotografs bilder från läktaren går det att se minst en flicka som tröstas av två vuxna efter röken hade lagt sig.

 

Sirius fotboll och supporterpoliserna hjälpte dock flickorna och deras ledare till en annan läktare där man kunde njuta av fotbollen utan rök.

 

En man rapporterades i samband med matchen för brott mot ordningslagen till följd av bengalbränningen. Personen kommer troligtvis att tilldömas tillträdesförbud under en tid, skriver Polisen på sin Facebook.

- Vi lovar att fortsätta verka för att fotboll ska vara för alla, skriver man avslutningsvis på sin Facebooksida.

 

Sirius vann som sagt matchen med 1-0, segermålet gjordes i den 22:a minuten av Sam Lundholm.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.