Skriv ut denna sida
Förra säsongen spelade Kaisa Nilsson i ESK, nu nollade hon sina tidigare lagkamrater. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Förra säsongen spelade Kaisa Nilsson i ESK, nu nollade hon sina tidigare lagkamrater. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Ny storseger av Gusk - "vill vinna oavsett vilka som står på andra planhalvan"

2019-05-06 - 00:54

Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

 

Gusk fotbollsdamer har inlett årets seriespel riktigt bra med ett stabilt försvar som bara släppt in ett mål på fyra matcher. Framåt har man också gjort hela 11 mål. Med nio poäng på de fyra omgångarna är man med och slåss i toppen där lagen på platserna 1-3 har en poäng mer.

 

I söndagens länsderby mot Enköpings SK nickade Sanna Öhlund in 1-0 efter 22 minuter och Hanna Sjöström utökade till 2-0 tio minuter senare. När sedan Sanna Öhlund gjorde sitt andra mål under matchen och utökade Gusks ledning till 3-0 var matchen över.

 

Guskmålet vaktas av Kaisa Nilsson som kom till uppsalalaget från Enköpings SK till den här säsongen via ett lån från Brommapojkarna. För henne var det en speciell match men inget som hon tänkte på när domaren blåst igång.

- Ja det var speciellt att möta ESK som har en stor plats i mitt hjärta och som jag önskar allt gott, men när domaren väl blåser i pipan så vill jag vinna oavsett vilka som står på andra planhalvan, säger Nilsson.

Det är verkligen skilda världar för de två lagen, Gusk är med och slåss i toppen efter tre vinster och en förlust medans Enköping har det desto tyngre med en placering i tabellens botten med en seger och tre förluster, fem gjorda mål och 18 insläppta mål.

 

Söndagens match slutade 4-0 till Gusk sedan Josefine Stomberg gjort matchens sista mål i den 88:e minuten.

 

Enköping SK - Gusk 0-4 (0-2)

Gusk mål: Sanna Öhlund 2, Hanna Sjöström, Josefine Stomberg.

Publik: 73

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.

Allsvenskan: Uppsalanyheters fotograf Anna Westin var på plats när den sista fotbollsmatchen spelades på "gamla" Studenternas IP och bjuder här på ett bildsvep från kvällen.