Skriv ut denna sida
Christer Gustafsson vid 0-1. (Foto: Peter Bohlin) Christer Gustafsson vid 0-1. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius tredje raka när Dalkurd besegrades i uppsaladerbyt

2018-07-29 - 00:45

Sirius besegrade Dalkurd i det historiska första allsvenska uppsaladerbyt med 1-3. Segern är Sirius tredje raka och man har för tillfället skapat lite andrum i bottenstriden.

 

Trots att det var ett historiskt uppsaladerby så ville inte den rätta derbykänslan infinna sig, kanske beroende på att Dalkurds hemmamatcher spelas på Gavlevallen i Gävle. Det var en viktig match för båda lagen som är indragna i bottenstriden, Dalkurd som tabelljumbo med färre matcher spelade än Sirius på fjortonde plats.

 

Det var Sirius som tog tag i matchen direkt och några lyckominuter mellan den 28:e till den 31:a minuten gav Sirius ledningen med 0-2. Först är det ett fint samarbete mellan Christer Gustafsson och Philip Haglund där den sistnämnde klackar fram assisten vid 0-1. Tre minuter senare blir det lite rörigt framför Dalkurds målvakt efter en Siriushörna och Moses Ogbu kastar sig fram och trycker in 0-2 till Blåsvart.

 

Dalkurd gör lite ändringar inför andra halvleken samtidigt som Sirius tappar lite av sitt fina spel från första halvleken. Dalkurd reducerade till 1-2 redan i andra halvlekens tredje minut och får energi av målet.

 

Sirius har en dålig period spelmässigt och Dalkurd känns närmare en kvittering till 2-2 än att Sirius skulle utöka ledningen. Sirius håller dock undan och försöker att spela av halvleken utan att bjuda in Dalkurd till något, trots det så får Karim Fegrouch visa klassen under slutminuterna och sträcker ut rejält för att plocka ett avslut.

 

Under de fem tilläggsminuterna satsade Dalkrud allt framåt för att nå en kvittering men med matchens sista spark gjorde Ian Sirelius 1-3 och fastställde slutresultatet samtidigt som blåsvart får lite andrum i bottenstriden mot just Dalkurd som är fortsatt tabelljumbo efter matchen.

 

Lagen möts igen om två veckor men dessförinnan skall Dalkurd och Brommapojkarna mötas den 4 augusti, ytterligare en match som är extremt viktig för båda lagen.

 

Dalkurd - Sirius 1-3 (0-2)

Dalkurds mål: Mohamed Buya Turay.

Sirius mål: Christer Gustafsson, Moses Ogbu, Ian Sirelius.

Publik: 1 238

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.