Skriv ut denna sida
Lana Spitler bröt Uppsalas måltorka när hon gjorde 1-0. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Lana Spitler bröt Uppsalas måltorka när hon gjorde 1-0. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Uppsala vinnare igen, nollade Västerås

2018-05-25 - 03:35

Efter fem raka matcher utan seger är Uppsala Fotboll åter vinnare, torsdagens bortamatch mot Västerås gav tre tunga poäng efter seger med 2-0 för uppsalalaget.

 

Det var med kniven på strupen som Uppsala Fotboll begav sig till Västerås för "bottenmöte" mot Västerås, en seger skulle ge en välbehövligt skjuts uppåt från den nedre regionen. Både Västerås och Uppsala var i stort behov av poäng för att inte fastna i den nedre regionen och Uppsala fick en perfekt start på matchen med ett tidigt mål.

 

Uppsala tog ledningen med 1-0 redan i den femte minuten, Lana Spitler hittade nätet på lagets första avslut på mål och i det andra tio minuter senare utökade Beata Olsson till 2-0 som skulle komma att bli slutresultatet.

 

Uppsala var det bättre laget och hittade också vägar fram till avslut elva gånger i jämförelse med hemmalagets tre. Uppsala går upp några placeringar till tabellens sjunde plats med åtta poäng, två poäng före Västerås.

 

I nästa omgång, på torsdag den 31 maj tar Uppsala emot Asarum hemma på Österängens IP, en seger där skulle ge laget en bekvämare position i förhållande till bottenregionen.

 

Västerås - Uppsala 0-2 (0-2)

Uppsalas mål: Lana Spitler, Beata Olsson.

Publik: 220

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.