Skriv ut denna sida
Sirius Axel Björnström i närkamp med en AIK-spelare. (Foto: Sandy Sine) Sirius Axel Björnström i närkamp med en AIK-spelare. (Foto: Sandy Sine)

Siriusförlust trots säsongens bästa halvlek

2018-05-03 - 01:06

Sirius stod för sin säsongsbästa halvlek när man vände underläge 0-1 i den första halvleken, AIK som har tillgång till en "friskare" trupp drog dock det längsta strået och vann till slut med 2-3 efter två mål av inhopparen Stefanelli.

 

Topplaget AIK som så sent som förra veckan besegrade Sirius med 2-0 var favoriter inför returmötet på onsdagkvällen på Studenternas IP. Det började också bra för Solnalaget som gjorde matchens första mål i den sjunde minuten genom Anton Salétros.

 

IMG 9039

Sirius Stefan Veccia var en av Sirius bästa spelare. (Foto: Sandy Sine)

 

AIK hade stort bollinnehav men Sirius ställde om bra och lyckades både kvittera och ta ledningen, det är Christer Gustafsson som kvitterar i den 16:e minuten genom att snyggt skjuta upp bollen i det högra krysset. Tolv minuter senare ger Moses Ogbu Sirius ledningen med 2-1 och den som inte sett Sirius tidigare skulle aldrig kunnat tro att det var ett lag som haft måltorka som man såg.

 

Första halvleken slutade 2-1 och Sirius spelar smart efter sina resurser, man startade med en trebackslinje vilket motiverades av assisterande tränaren Tomas Lagerlöf att man inte hade tillräcklig många friska spelare för att spela med en fyrbackslinje.

 

IMG 9234

Christer Gustafsson "väntar in" rätt tillfälle bakom en motståndare. (Foto: Sandy Sine)

 

I andra halvleken skulle verkligheten med en smal trupp visa sig och "presonalsituationen" som Lagerlöf uttryckte det gjorde att man inte kunde "stänga" och vinna matchen då orken tröt. AIKs Nicolas Stefanelli som byttes in i andra halvleken tackade för tränarens förtroende genom att göra båda AIKs mål i andra halvleken.

 

Stefanelli kvitterade till 2-2 i den 64:e minuten och avgjorde sedan matchen med att göra 2-3 sjutton minuter senare. En tung förlust för Sirius som förmodligen gjorde sin bästa halvlek när man vände underläget från 0-1 till 2-1 i den första halvleken.

 

IMG 9120

Mäktigt tifo när AIK hyllade sin bortgångne målvakt Ivan Turina på femårsdagen av hans minne. (Foto: Sandy Sine)

 

AIK vann inte bara matchen, den tillresta klacken vann också läktarmatchen och bidrog till en härlig stämning på Studenternas IP som fick se publikrekord sedan ombyggnaden startade med 6 139 åskådare på plats. I den första halvlekens 26 minut hedrade dessutom AIK-fansen och Uppsalapubliken den bortgångne AIK-målvakten Ivan Turina som avled i sömnen för exakt fem år sedan.

 

Sirius - AIK 2-3 (2-1)

Sirius mål: Christer Gustafsson, Moses Ogbu.

Publik: 6 139

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.