Skriv ut denna sida
Sirius Charbel Georges (t.v) och Sherko Faiqi steget efter en Sundsvallsspelare. (Foto: Peter Bohlin) Sirius Charbel Georges (t.v) och Sherko Faiqi steget efter en Sundsvallsspelare. (Foto: Peter Bohlin)

Kylslaget Sirius i säsongspremiär

2018-01-21 - 03:16

Sirius fotbollsherrar gjorde säsongspremiär hemma på Lötens IP under lördagen mot GIF Sundsvall. Matchen spelades i ett par minusgrader och det var även ett kylslaget Sirius vi fick se.

 

Sirius träningsmatch mot Sundsvall på lördagen blev nog inte den säsongspremiär som de cirka tusen åskådarna som kommit till Lötens IP i minusgrader hade hoppats. Sirius ställde upp med ett "reservbetonat" lag på grund av att man hade många spelare på sjukdoms- och skadelistan (har ni hört den förut?).

 

Totalt fattades elva spelare i Sirius och många nya ansikten visade upp sig denna eftermiddag i blåsvart. Det var GIF Sundsvall som stod för det mesta och bästa, bortsett från några fina uppspel på kanterna som dock fastnade där.

 

Sundsvall gick till ledningen med 0-2 i halvtid men Sirius var riktigt nära efter en dubbelchans men ett ribbskott var det närmaste man kom i det blåsvarta lägret. Andra halvleken skulle komma att sluta precis som den första, alltså 0-2 till gästerna som hade bättre samspel i sitt lag.

 

I Sirius mål gjorde nyförvärvet i mål Gustav Nyberg debut, en debut som hade kunnat sluta bättre. Nyberg hade lite dålig tajming i en del ingripanden och fick för övrigt inte den hjälp som han borde kunna förvänta sig från sitt försvar.

 

Sirius - Sundsvall 0-4 (0-2)

Publik: Cirka 1 000

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.