Skriv ut denna sida
Tidigare Siriusspelaren Kingsley Sarfo begärs häktad misstänkt för våldtaäkt mot barn. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Tidigare Siriusspelaren Kingsley Sarfo begärs häktad misstänkt för våldtaäkt mot barn. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Tidigare Siriusstjärnan begärs häktad för våldtäkt mot barn

2017-10-01 - 02:05

Den tidigare Siriusstjärnan Kingsley Sarfo har anhållits misstänkt bland annat för våldtäkt mot barn. Det var i torsdags som den nuvarande MFF-spelaren anhölls för att vid flera tillfällen haft sex med en flicka under 15 år.

 

Det är tidningen Sydsvenskan som går ut med uppgifter om att Kingsley Sarfo vid flera tillfällen ska ha haft sex med en flicka som är under 15 år, något som i lagens mening är likvärdigt med våldtäkt mot barn.

 

Enligt åklagaren Rikard Dell ska det röra sig om en och samma målsägare, samt att de ska ha varit bekanta med varandra. Det är dock inte frågan om några överfallsvåldtäkter, enligt åklagare Dell.

 

Den 22 juni lämnade Kingsley Sarfo Sirius under uppmärksammade former och gick över till Malmö FF. Enligt åklagaren ska brotten ha begåtts under tiden som Sarfo tillhörde Sirius, två fall av våldtäkt mot barn. Dels någon gång mellan januari och juni samt det andra den 1 juni.

 

Enligt uppgifter ska Sarfo även vara misstänkt för ett försök till våldtäkt som ska ha skett på ett hotell den 5 juli i år. Häktningsförhandlingarna fortsätter under söndagen, om Sarfo släpps fri kommer han inte att få spela några matcher meddelar MFF via klubbens VD Niclas Carlén.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.