Skriv ut denna sida
Gustafs Elvira Bergman utmanar Guskförsvaret. (Foto: Peter Bohlin) Gustafs Elvira Bergman utmanar Guskförsvaret. (Foto: Peter Bohlin)

Oavgjort på Gamlis IP - borta från seriesegern

2017-09-13 - 20:32

Gusk fotbollsdamer hade inför mötet mot mittenlaget Gustafs fortfarande en liten chans att vinna damettan, men det oavgjorda resultatet innebär nog att de chanserna nu är borta.

 

Med den något udda starttiden 17:00 spelades helgens match mot Gustafs idag tisdag istället. Anledningen till matchflyttningen är att Gustafs har en match i Svenska Cupen som krockar med damettans spelschema.

 

Gusk som inför kvällens match låg sex poäng efter ledande Ljusdal hade fortfarande chans att vinna serien men för det krävdes en seger mot Gustafs.

 

Matchen slutade dock mållöst 0-0 och för att nå Ljusdal på första platsen krävs förutom att Ljusdal förlorar tre raka matcher även att Gusk vinner sin kvarvarande två och hämtar in ett målmässigt underläge med 12 mål. Till saken hör även att Bollstanäs har samma poäng som Gusk på andra plats men en match mindre spelad.

 

Som det ser ut så får de gul/svarta ta nya tag nästa säsong och konstatera att man är "bara" nära även den här säsongen, precis som den föregående.

 

Gusk - Gustafs 0-0

Publik: Uppgift saknas

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.