Skriv ut denna sida
Philip Haglund, Sirius matchvinnare mot Sundsvall. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Philip Haglund, Sirius matchvinnare mot Sundsvall. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Haglund Sirius matchvinnare - igen

2017-07-02 - 05:40

För nästan exakt en månad sedan slog han till mot Halmstad i den 93:e minuten och gjorde 2-1. På lördagen slog Philip Haglund till igen på stopptid, i den 93:e minuten sköt han in segermålet 2-1 mot GIF Sundsvall.

 

Det såg ut att gå mot ett kryss i matchen mellan GIF Sundsvall och Sirius när lagen möttes i den allsvenska återstarten efter sommaruppehåll. Uppsalalaget hade en dålig första halvlek även om Moses Ogbu hade chansen att kvittera underläget från 1-0 i den tolfte minuten, en ledning som hade kunnat vara större då Sundsvall hade ytterligare två riktigt heta målchanser.

 

Underläget med "bara" 1-0 för Sirius är något som man ska vara nöjda med då man inte kom upp i någon nivå där man kunde hota hemmalaget. I andra halvleken blev det bättre, Moses Ogbu hade en fin chans att kvittera men skottet gick strax utanför stolpen. I den 73:e minuten kom till slut kvitteringen, det är Jesper Arvidsson som först provar inlägg men får tillbaka en retur från en försvarare som nickar bort bollen. Arvidsson provar skott direkt som går till höger om målvakten och in till 1-1.

 

Båda lagen gick för seger och i den 93:e minuten slog han till igen, Philip Haglund snappar upp en retur som han slår in på volley i den 93:e minuten och Sirius tar med sig tre tunga poäng i toppstriden. En stark prestation med tanke på den starten man fick i matchen.

 

Sirius går upp på tredje plats i den allsvenska tabellen på 22 poäng men har en match mer spelad än fyran och femman Östersund och AIK som har 21 poäng vardera.

 

GIF Sundsvall - Sirius 1-2 (1-0)

Sirius mål: Jesper Arvidsson, Philip Haglund

Publik: 3 862

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.