Skriv ut denna sida
Elva Fridjonsdottir (9) gjorde två mål i segermatchen mot Bele Barkarby. (Foto: Tobbe Bengtsson, arkivbild) Elva Fridjonsdottir (9) gjorde två mål i segermatchen mot Bele Barkarby. (Foto: Tobbe Bengtsson, arkivbild)

Tredje raka för obesegrat Gusk

2017-04-29 - 17:08

Gusk damlag besegrade tabelljumbon Bele Barkarby på lördagen med 4-0. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och har full pott nio poäng efter tre omgångar.

Gusk fortsätter att plocka trepoängare i damettan, på lördagen besegrades Bele Barkarby med 4-0. Det var Tyra Kajgård som öppnade målskyttet när hon slet sig loss och placerade in 1-0, den första halvlekens enda mål.

I andra halvleken fick man bättre utdelning och Elva Fridjonsdottir utökade till både 2-0 på hörna och 3-0 på ett skott utifrån. Lina Nordin fastställde sedan slutresultatet till 4-0 från nära håll.

Gusk ligger tvåa i tabellen med samma poäng, som ettan Bollstanäs (nio), men med något sämre målskillnad. Gusk har gjort åtta mål på de tre inledande matcherna och är det enda laget i serien som fortfarande inte släppt in något.

Gusk - Bele Barkarby 4-0 (1-0)

Gusk mål: Elva Fridjonsdottir 2, Tyra Kajgård, Lina Nordin.

Publik: Uppgift saknas

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2.

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.