Skriv ut denna sida
Snöigt på Lötens IP vid damettans premiär. (Foto: Tobbe Bengtsson) Snöigt på Lötens IP vid damettans premiär. (Foto: Tobbe Bengtsson)

Premiären snöade bort efter kommunmiss

2017-04-17 - 21:26

Gusk var på väg mot en säker trepoängare i premiären av damettan mot Enskede, men vid ställningen 2-0 och drygt 20 minuter kvar avbröts matchen på grund av snö.

 

Gusk var stora favoriter mot Enskede när hemmapremiären av damernas division ett hade premiär på måndagen. Det var kylslaget på Lötens IPs konstgräsplan men matchen startade som planerat och Gusk var det klart bättre laget och dominerade matchbilden.

 

Efter första halvleken ledde Gusk med 1-0 och i inledningen av den andra utökades ledningen till 2-0, en ledning som så långt var i underkant. I andra halvleken snöade det ymningt på Lötens IP och planen täcktes nabbt av snö och planarbetare gjorde vad man kunde för att få fram linjerna.

 

18010885 1633196583376029 8730339989348168567 n

Domaren avbröt matchen på grund av snö med cirka 25 minuter kvar. Enligt uppgift ska gräsmattans värmesystem ha varit avstängt (Foto: Tobbe Bengtsson)

 

Med cirka 25 minuter kvar togs dock beslutet att avbryta matchen på grund av att planen omöjliggjorde spel där säkerheten kunde garanteras. Enligt uppgifter ska Uppsala Kommun inte haft konstgräsplanens värmesysten igång, något som gjorde ledarstaben i Gusk mycket irriterade.

 

Matchen avbröts vid ställningen 2-0 och det är oklart om den kommer att sluta 2-0, eller om den skall spelas färdigt, eller rent av spelas om. Det blir Svenska Fotbollsförbundet som får ta ställning till det.

 

Gusk - Enskede 2-0 (1-0) AVBRUTEN

Gusk mål: Tyra Kajgård, Josefin Roempke Lindström.

Publik: okänt

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.