Skriv ut denna sida
VP Uppsala är illa ute i herrtrean. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) VP Uppsala är illa ute i herrtrean. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

VP Uppsala illa ute i herrtrean

2016-08-07 - 14:11

VP Uppsala är i desperat behov av poäng i herrtrean, på lördagen mötte man Juventus, men i stället för viktiga poäng blev det en storförlust med hela 1-5 hemma på Ekebydalens IP.

 

En seger för VP mot Juventus skulle ge uppsalaget en tabellförbättring från näst sista plats två placeringar upp till kvalplats. Man hade också fått samma poäng 16 som Juventus hade innan matchen.

 

Gästerna tog ledningen i den 13:e minuten och i halvtid ledde man med 0-2, i andra halvleken blev det ridå ner för VP när Vitor Silva gjorde 0-3 och sedan utökade till 0-4. Andreas Wårdh snyggade till siffrorna genom att göra VPs enda mål i den 86:e minuten.

 

Vitos Silva gjorde sedan sitt sitt tredje mål genom att fastställa slutresultatet till 1-5 på tilläggstid. Juventus vann även omstarten med 5-1 nyligen och har alltså 10-2 på två matcher och ser därmed ut att gå mot förnyat kontrakt i trean.

 

För VP Uppsala ser det lite mer dystert ut, även fast man har kontakt både med kvalplatsen och lagen ovanför i tabellen så har man bara gjort ett mål på de senaste fem matcherna, men släppt in hela femton stycken.

 

VP Uppsala - Juventus 1-5 (0-2)

VPs mål: Andreas Wårdh

Publik: 65

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.