Skriv ut denna sida
Dragan Kapcevic var glödhet och stod för fyra mål mot Assyriska. (Foto: Peter Bohlin) Dragan Kapcevic var glödhet och stod för fyra mål mot Assyriska. (Foto: Peter Bohlin)

Kapcevic stal showen

2016-07-25 - 00:49

Det var matchen där den "förlorade" sonen var tillbaka efter en halv säsong i Allsvenskan med Jönköping Södra. Moses Ogbus återkomst till Studenternas och Sirius var omskriven men även fast han gjorde ett mål var det Dragan Kapcevics namn som var på allas läppar efter 5-3 mot Assyriska.

 

När hemvändaren Moses Ogbu rörde bollen första gången jublade publiken på Studenternas IP när Sirius återstartade Superettan mot Assyriska. Moses återkomst var omskriven och efterlängtad, men vid sidan av Moses gjordes också en debutant sin första match i Superettan för Sirius, nämligen Jesper Arvidsson.

 

IMG 4906

Debutanterna Moses Ogbu och Jesper Arvidsson. (Foto: Peter Bohlin)

 

Det var dock en annan spelare som stal showen, Dragan Kapcevics, i sin första bollkontakt, halvliggande i straffområdet på volley sätter Kapcevic 1-0 i den andra minuten, drygt en kvart senare utökade han till 2-0, ett mål som Niklas Busch Thor först krediterades för efter en hörna. Efter halvtimmen spelad kommer Moses Ogbu loss och skjuter ett skott som går i stolpen och via ryggen på målvakten och in i mål till 3-0.

 

IMG 5105

Kingsley Sarfo håller undan för Paul Torres som lämnade Sirius under seriens uppehåll och nu debuterade i Assyriska. (Foto: Peter Bohlin)

 

Moses firar på sedvanligt sätt med några frivolter och skickar händerna upp mot supporterklubben Västra Sidan i en gest som "jag är tillbaka".

 

Efter målet får Assyriska bra utdelning och lyckas göra två mål på bara tre minuter och den trygga tremålsledningen byttes ut mot en halvtidsvila med 3-2 i bagaget, en boost såklart för Assyriska att ta med sig i halvtid.

 

IMG 5165

Moses show hamnade i skuggan av Dragan Kapcevics fyra mål. (Foto: Peter Bohlin)

 

Om Sirius fick en bra start i första halvleken så var det ombytta roller i andra, det går bara två minuter sedan är det kvitterat till 3-3, en osannolik utveckling sedd efter 3-0 när matchen var drygt halvtimmen gammal. Det var även nära att Assyriska kunde ta ledningen med 3-4 men ett skärrat Sirius tog tag i matchen igen.

 

Kvällens huvudrollsinnehavare Dragan Kapcevic gör både 4-3 och 5-3 och skjuter tre sköna poäng till "blåsvart" som rycker i tabelltoppen av Superettan sedan AFC United förlorat mot Trelleborg.

 

Sirius - Assyriska 5-3 (3-2)

SIrius mål: Dragan Kapcevic 4, Moses Ogbu.

Publik: 1 759

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.