Skriv ut denna sida
Nyförvärvet Jesper Arvidsson från Vålerenga stod för framspelningen till första målet. (Foto: Peter Bohlin) Nyförvärvet Jesper Arvidsson från Vålerenga stod för framspelningen till första målet. (Foto: Peter Bohlin)

Säker träningsseger för Sirius

2016-07-18 - 00:59

Med en vecka kvar till återstarten av Superettan spelade Sirius träningsmatch mot seriekollegan Frej Täby, hemmalaget som luftade alla friska spelare avgjorde matchen redan under första halvleken.

Sirius kom till start med hela 21 spelare och bytte i princip ut hela laget i halvtid sånär som på några stycken som kom in senare. Det var Sirius som sin vana trogen dominerade bollinnehavet och dessutom hade framgång med att checka högt upp på motståndarna när man inte hade boll.

I den 22:a minuten tog Sirius ledningen genom Dragan Kapcevic som spelas fram av nyförvärvet och debutanten Jesper Arvidsson från norska Vålerenga. Kapcevic skulle komma att bli två målsskytt i matchen men först utökade Kingsley Sarfo till 2-0 i den 32:a minuten.

Åtta minuter senare sätter Kapcevic sitt andra mål och 3-0 står sig matchen ut, efter en mållös andra halvlek. Inför andra halvleken byts fyra nya spelare in och en kvart senare ytterligare tre spelare och med 20 minuter kvar byts ytterligare tre spelare in och alla uppsatta spelare fick speltid.

Trots att man bytte ut alla spelare utom Patrick Hopkins höll Sirius uppe spelet bra men Frej kom inte riktigt upp i den nivå som man är van med men det blev ändå nyttigt med en match en vecka före återstarten.

Nyförvärvet Jesper Arvidsson spelade under första halvleken och visade att han kommer att bli ett viktigt tillskott i backlinjen, han stod dessutom för framspelningen till första målet.

Sirius - Frej Täby 3-0 (3-0)

Sirius mål: Dragan Kapcevic 2, Kingsley Sarfo.

Publik: cirka 300

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2.

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.