Skriv ut denna sida
AIKs Loreta Kullashi dribblar sig igenom Sirius försvar. (Foto: Peter Bohlin) AIKs Loreta Kullashi dribblar sig igenom Sirius försvar. (Foto: Peter Bohlin)

AIK körde över Sirius på Studan

2016-06-28 - 01:58

Sirius fotboll gjorde säsongsdebut på Studenternas IP efter att ha spelat hela säsongen på Lötens konstgräs, det blev dock allt annat än någon klang och jubelföreställning då man föll stort med 2-5 mot AIK.

 

Det var perfekta förutsättningar för fotboll på Studenternas fina gräsmatta och matchen var till en början relativt jämn. AIK som endast har tre startspelare kvar från den allsvenska sejouren förra året låg tre poäng bakom Sirius i stort poängbehov och man kopplade ganska tidig grepp om matchen med två mål inom loppet av en minut.

 

AIKs Emma Engström nickade in 0-1 i den 19:e minuten och utökade till 0-2 minuten senare, det är talangen Loreta Kullashi som står för förarbetet. Kullashi dribblar sig igenom hela Siriusförsvaret som faller som käglor runt henne, sedan avslutar hon på egen hand och returen går till Engström som satte sitt andra raka mål.

 

Sirius ser uppgivet ut och samlar ihop sig till en snabb "mini-timeout" och får tillbaka hoppet när Josefin Jarstad reducerar till 1-2 med kvarten kvar av första halvleken. Efter Kullashis "lekstuga" vid 0-2 förbättrades försvarsspelet något, man låg lite närmare kropp och bland annat gick Sara Back tuffare in i duellerna för att ta bort den 17-åriga stortalangen.

 

Dessvärre var det AIK som gjorde nästa mål, återigen var det Emma Engström som var framme och gjorde sitt tredje mål och 1-3 blev övermäktigt för Sirius.

 

Det blev definitivt ridå för Sirius när Kullashi gjorde 1-4 till AIK och det tidigare under säsongen så täta Siriusförsvaret var vidöppet. Det hjälpte inte att Emelie Magnusson reducerade till 2-4, det återstod bara fyra minuter.

 

Loreta Kullashi satte slutresultatet till 2-5 med sitt andra mål för dagen då det återstod en minut och Sirius faller tungt inför 250 åskådare på Studan. AIK går upp och förbi Sirius i tabellen till den femte platsen, båda lagen har 16 poäng men AIK har bättre målskillnad.

 

Noterbart från matchen är att det är de två yngsta spelarna i AIKs startelva som avgör matchen, Emma Engström nyss fyllda 16 år gör tre mål och hennes ganska exakt ett år äldre lagkamrat Loreta Kullashi gör två och förarbetar till ett.

 

Sirius - AIK 2-5 (1-2)

Sirius mål: Josefin Jarstad, Emelie Magnusson.

Publik: 250

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.