Skriv ut denna sida
IFK Uppsala befäster sin serieledning i herrfyran. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) IFK Uppsala befäster sin serieledning i herrfyran. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Dubbla segrar i herrfyran

2016-06-27 - 05:24

Det blev segrar för serieledarna IFK Uppsala och Sunnersta i söndagens matcher i herrfyran.

 

IFK Uppsala befäster serieledningen i serien genom att på söndagen besegra Procyon med 3-1 på Österängens IP. Gulal Kalaf gav IFK Uppsala ledningen i den 21:a minuten genom att nicka in 1-0 men åtta minuter senare var det kvitterat efter ett sjävlmål av IFK.

 

Det såg ut som att det skulle bli oavgjort i halvtid men i den sista minuten gjorde Kalaf sitt andra mål och IFK gick till halvtidsvila med ledning 2-1.

 

Matchen avgjordes definitivt i den 67:e minuten då Filip Carlsson utökade till 3-1 vilket blev slutresultat. IFK Uppsala leder serien med 24 poäng vilket är en poäng mer än tvåan Heby som dock har spelat en match mindre.

 

Sunnersta tog tre viktiga poäng i mittenmötet mot Arlanda genom att vinna med 3-2. Arlanda som inledde seriespelet bra har tappat placeringar i tabellen även fast man vann senast mot IFK Uppsala med 3-0.

 

Sunnersta ledde över Arlanda med 2-0 hemma på Sunnersta IP i halvtid, i den andra halvleken utökades ledningen till 3-0. Arlanda reducerade till 3-1 efter en hörna men det var aldrig någon fara för segern då gästernas sista mål 3-2 gjordes på övertid.

 

Uppgifter om målskyttar och tider saknas i Upplands fotbollsförbunds rapporteringssystem vid 05:30 på måndagsmorgonen, vi beklagar detta.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.