Skriv ut denna sida
"Jag trodde dom skulle bryta matchen" säger Gimotränaren Patricio Toledo. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) "Jag trodde dom skulle bryta matchen" säger Gimotränaren Patricio Toledo. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Skandalscener på Sunnersta IP "trodde dom skulle bryta matchen"

2016-05-01 - 23:25

Sunnerstas hemmapremiär i herrfyran mot Gimo slutade mållöst 0-0 men söndagens match borde ha avbrutits menar Gimotränaren Patricio Toledo och syftar på när en hemmaspelare som fått rött kort attackerar domaren.

 

Det var femton minuter in i den andra halvleken som en spelare i Sunnersta fick sitt andra gula kort, upprinnelsen till det hela var en frispark efter en 50/50 situation. Spelaren överreagerar på sin andra varning och istället för att vandra av planen springer han emot domaren och blir väldigt aggressiv.

 

Gimotränaren Patricio Toledo berättar för Uppsalanyheter om attacken mot domaren.

- Han knuffade honom först, sen när han skulle gå förbi honom så vände han om och knäade honom i magen, sen slog han honom två gånger med knytnäven på bröstet innan hans lagkamrater slet bort honom.

 

Gimotränaren blev förvånad och trodde först att hemmaspelaren bara gav domaren en knuff i ren frustration men efter händelsen bröts matchen under cirka en halvtimme då domarens säkerhet var hotad.

- Jag trodde att domaren skulle avbryta matchen, något som jag tydligt också framförde under avbrottet, som jag ser det är det inte bara ett påhopp på en domare utan ett personangrepp, ute på gatan hade det nog klassats som misshandel, säger Patricio Toledo.

 

Kommer Gimo att agera på något sätt efter händelsen?

Det vet jag inte men jag sa till domaren och Sunnerstas tränare att hade min spelare gjort så här så hade vi inte stått och pratat just nu, då hade jag tagit av mina spelare och gått av planen och skämts.

 

Efter spelavbrottet återupptogs alltså matchen och på övertid drog ytterligare en spelare i Sunnersta på sig ett rött kort efter två varningar. Totalt drog Sunnersta på sig sex gula kort och två röda medans Gimos spelare drog på sig tre gula kort.

 

Vi har inte sökt Sunnersta för en kommentar men på deras hemsida skrivs under kvällen att man tar helt avstånd från händelsen.

- Vi ber om ursäkt till domarna, Gimo och all publik, skriver man på hemsidan.

 

Sunnersta - Gimo 0-0

Publik: 42

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.