Skriv ut denna sida
Carl Nyström personifierar Sirius insats och symboliserar vägen mot minst Allsvenskt kval. (Foto: Peter Bohlin) Carl Nyström personifierar Sirius insats och symboliserar vägen mot minst Allsvenskt kval. (Foto: Peter Bohlin)

Ny seger i Superettan för Sirius "finns ingen anledning att titta neråt"

2015-09-25 - 03:23

Sirius vann en ny seger i Superettan när man besegrade Assyriska i torsdagkvällens toppmatch på Studenternas. Trots att Sirius "bara" vann med 1-0 var man spelmässigt överlägsna och laget har nu bara en förlust på de senaste 19 matcherna.

 

Första halvleken slutade mållöst men Sirius spelade fullständigt ut gästerna som knappt fick låna bollen. De blåsvartas snabba passningsspel och rörlighet höll Assyriska borta från Sirius straffområde med undantag för två avslut som Andreas Andersson inte hade några större problem med.

 

Ska man vara lite kritisk till hemmaspelet så är det möjligen över förmågan att komma fram till de där rena och heta målchanserna, något som tränare Kim Bergstrand berörde på den efterföljande presskonferensen "vi var inte tillräcklig bra med inläggen" var den konkreta analysen från Bergstrand.

 

I andra halvleken får Sirius tidigt utdelning när Kim Skoglund gjorde sitt fjärde mål för säsongen, passningen stod Christer Gustafsson för och målet skulle bli matchens enda, med tanke på hur stort bollinnehav man hade borde man kanske ha gjort ytterligare något mål.

 

Det var mycket i spelet som gladde, bland annat Kim Skoglund som kom fram gång på gång på högerkanten, Kingsley Sarfos mittfältsspel men även Christer Gustafsson som verkar trivas på högerkanten tillsammans med Skoglund och offensiva Johan Andersson som också var mycket bra i dagens match.

 

- Vi borde ha gjort något mål till, men vi höll nollan igen och vann matchen, konstaterar Kim Bergstrand på presskonferensen.

 

När den lokala journalisten ställde frågan om hur han såg på att det numera skiljde nio poäng ner till "utmanaren" Assyriska i kampen om kvalplatsen till Allsvenskan tände Bergstrand till.

- Vi har fem poäng upp till andra platsen, replikerade Siriustränaren blixtsnabbt och förklarade att det inte finns någon anledning att titta neråt i tabellen.

 

Med fem omgångar kvar ser det ut som att Sirius har kopplat ett järngrepp om minst en tredjeplats i Superettan, med sina 47 poäng ligger man åtta poäng före Varberg på fjärde platsen och nio poäng före Assyriska på den femte platsen. Desutom har man en plusmålskillnad mot de två lagen som är betydande.

 

Tittar man uppåt så är det fem poäng till den andra platsen som leder till direktuppflyttning till Allsvenskan, en plats som Östersund har för tillfället.

 

På måndag står Athletic FC för motståndet på bortaplan för Sirius del, Östersund möter Värnamo på tisdag.

 

Sirius - Assyriska 1-0 (0-0)

Sirius mål: Kim Skoglund

Publik: 2 503

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.