Skriv ut denna sida
Vaksalas Paulina Löf jobbade hårt i försvaret. (Foto: Peter Bohlin) Vaksalas Paulina Löf jobbade hårt i försvaret. (Foto: Peter Bohlin)

Division ett-tåget gick för Vaksala

2015-08-29 - 23:19

Vaksala såg ut att ha kopplat greppet om den viktiga matchen i botten av damettan mot Korsnäs. Efter en halvlek ledde uppsalalaget med 3-1 men tappade allt i andra halveken.

 

Inför drabbningen mellan Vaksala och Korsnäs var förutsättningarna ganska givna, vid eventuell vinst skulle avståndet till Mohed på rätt sida om nedflyttningsstrecket minska till fem poäng. Vid en förlust skulle Korsnäs gå upp på rätt sida om strecket och placera Vaksala hela nio poäng under strecket.

 

Det såg bra ut för Vaksala som tog ledningen med 1-0 genom Ronja Aldén och bara sju minuter senare utökade Ariam-Berhane Gebreyohannes till 2-0. Korsnäs var på intet sätt ofarliga och byggde i huvudsak upp sina anfall på högerkanten. Vaksalaförsvaret var dock väl samlade och kontrollerade händelserna på kantanfallen.

 

Med fyra minuter kvar av halvleken reducerade Korsnäs genom Helena Haga men repliken kom blixtsnabbt då Ariam-Berhane Gebreyohannes gjorde sitt andra mål i matchen.

 

Efter halvtid förändrades matchbilden, Korsnäs reducerade till 3-2 efter sex minuter och kvitterade med drygt 20 minuter kvar. Vaksala gör en dålig andra halvlek och tappar inte bara sitt spel, man tappar matchen, och förmodligen även chansen till fortsatt spel i division ett.

 

Med en minut kvar av ordinarie tid fastställer Josefine Zandén resultatet till 3-4 och fullbordar en meriterande vändning för sitt lag. Korsnäs går upp på rätt sida om nedflyttningsstrecket och Vaksala dras allt djupare ner mot degradering till division två.

 

Med fem omgångar kvar är man nio poäng nedanför strecket och även om teorin ger Vaksala chansen att hålla sig kvar bör den chansen i praktiken vara näst intill omöjlig numera.

 

Vaksala - Korsnäs 3-4 (3-1)

Vaksalas mål: Ariam-Berhane Gebreyohannes 2, Ronja Aldén.

Publik: Uppgift saknas

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.