Skriv ut denna sida

Förlust för Uppsala Kurd i bottenmötet

2015-08-09 - 04:13

Uppsala Kurd hade chansen att hänga av bottenkollegan Juventus i kampen om den Östra Svealandstrean, men föll med 0-2.

 

Uppsala Kurd på kvalplats med 15 poäng hade chansen att hänga av Juventus med 11 poäng i bottenregionen av serien. Men ett Uppsala Kurd som saknade många spelare föll med 0-2 efter ett sent avgörande hemma på Sävja IP.

 

Första halvleken slutade mållöst, men femton minuter in i andra gjorde gästerna 0-1 sedan skulle det dröja ända tills den fjärde övertidsminuten innan Juventus satte 0-2 och därmed tog tre oerhört viktiga poäng.

 

Noterbart från matchen är ett bortdömt mål och en stolpträff för Uppsala Kurd som ligger kvar på kvalplatsen med 15 poäng, men har nu Juventus bara en poäng bakom i tabellen på nedflyttningsplats.

 

Uppsala Kurd - Juventus 0-2 (0-0)

Publik: 48

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.