Skriv ut denna sida
Vaksala vann "måstematchen" mot Mohed. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Vaksala vann "måstematchen" mot Mohed. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Viktig seger för Vaksala

2015-08-08 - 23:55

Vaksalas fotbollsdamer tog säsongens viktigaste seger på lördagen då man vann med matchens enda mål mot Mohed.

 

Med nio poäng upp till fast mark där Korsnäs och Mohed befinner sig med 12 poäng var lördagens möte med just Mohed en "vinna-eller-försvinna-match" för Vaksala som bara skrapat ihop tre poäng i serien.

 

Vaksala som i veckan åkte på en fotbollslektion av allsvenska Hammarby i svenska cupen och förlorade med 0-12 hade skakat av sig den matchen som man mest såg som en "rolig grej".

 

Det var en jämn match mot Mohed som avgjordes på straff i den första halvleken av Ronja Aldén sedan Malin Broberg blivit fälld i straffområdet. Vaksala fördubblar poängskörden till sex poäng och plockar in tre på lagen vid strecket.

 

Nästa match spelas mot topplaget Sundsvall hemma på Årsta IP om en vecka.

 

Mohed - Vaksala 0-1 (0-1)

Vaksalas mål: Ronja Aldén (straff)

Publik: Uppgift saknas

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under fotboll, uppsala, vaksala, mohed, straff

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.

H2 Norra Svealand: Det blev delad pott 1-1 hemma på Lötens IP när Gusk tog emot Enköpings SK i herrtvåans femte omgång.