Skriv ut denna sida
Vaksalas Emelie Höök och målvakten Tilda Keisu stoppar en hörna. (Foto: Peter Bohlin) Vaksalas Emelie Höök och målvakten Tilda Keisu stoppar en hörna. (Foto: Peter Bohlin)

Vaksala chanslösa mot Hammarby

2015-08-05 - 21:40

Vaksala hade som väntat ingen chans mot allsvenska Hammarby i svenska cupen när den spelades på onsdagkvällen. Bajen vann med hela 12-0, en siffra som var i underkant sett till chanserna.

 

Matchinledningen var lite trevande från Hammarby och Vaksala satte tonen direkt att man skulle sälja sig dyrt. I den tredje minuten hade Vaksalas bästa spelare för dagen Paulina Löf presenterat sig för Hammarbyanfallaren på högerkanten, en klockren brytning som gav hopp i inledningen för hemmalaget.

 

Men ju längre matchen spelades desto mer fick Hammarby att säga till om, trots att Vaksala gör riktigt bra första 25 minuter så står det 3-0 till gästerna. Inte nog med att Hammarby fick bra utdelning i sina anfall, man hade marginalerna med sig och satte 4-0 via stolpen och in. Därefter följde två till tre riktigt fina chanser där bollen rullar längs mållinjen och går i stolpen vid ett tillfälle.

 

I halvtid står det 5-0 till Hammarby och Vaksalas energi höll i ungefär 30 minuter, men man blir mer eller mindre utspelade sista kvarten av halvleken.

 

I andra halvleken slår Hammarby av lite på spelet men skillnaderna är stora mellan lagen och Vaksala har stora problem när Hammarbyanfallarna kommer rättvända i anfall.

- Vi gör bra första 25 minuter, håller tränaren Daniel Carlsson med om, och fortsätter "vi orkar inte stå upp under resten av matchen".

 

Matchen slutar 12-0 och Emma Jansson i Hammarby noteras för fem mål, noterbart i övrigt hos gästerna var att Uppsalatjejerna Linnea Eriksson och Malin Winberg spelade varsin halvlek.

 

Vaksala visste att det skulle bli svårt att vinna mot Hammarby och var medvetna om att det kunde ramla in lite mål.

- Vi såg det mest som en kul grej och försökte njuta av stunden, säger tränaren Daniel Carlsson.

 

Vaksala som ligger näst sist i division ett har nio poäng upp till fast mark men tränarparet Daniel Carlsson och Kenth Lindeberg har inte på något sätt givit upp tanken på fortsatt spel i ettan.

- Det gäller att vi börjar plocka lite poäng snart, menar Carlsson avslutningsvis.

 

Vaksala - Hammarby 0-12 (0-5)

Publik: Uppskattningsvis 200

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.