Skriv ut denna sida
Sirius stänger av mittfältsstjärnan Kingsley Sarfo i lördagens match. (Foto: Peter Bohlin) Sirius stänger av mittfältsstjärnan Kingsley Sarfo i lördagens match. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius stänger av mittfältsstjärnan

2015-06-26 - 17:45

Sirius stänger av Kingsley Sarfo av disciplinära skäl i den kommande matchen mot Ängelholm som spelas på lördagen.

 

Det är Uppsala Nya Tidning som går ut med uppgifterna på fredagen om att mittfältaren Kingsley Sarfo stängs av på obestämd tid. I ett senare skede ändrades uppgifterna till att gälla sista matchen innan sommaruppehållet.

 

Det är första gången som tränaren Kim Bergstrand stänger av en spelare av disciplinära skäl sedan han kom till Sirius. Både klubben, tränare Bergstrand och Kingsley Sarfo har lagt locket på och uttalar sig fåordigt.

 

- Det enda jag kan säga är att det handlar om disciplinära skäl. säger Bergstrand till UNT, även Kingsley Sarfo är fåordig och hänvisar till tränarparet Bergstrand och Tomas Lagerlöf.

 

Sirius ligger för närvarande på femte plats i Superettans tabell med 23 poäng efter 14 spelade omgångar, man ligger 12 poäng efter ettan Jönköping södra men bara fyra poäng bakom Varberg som har en match mer spelad och befinner sig på kvalplats till Allsvenskan.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.