Skriv ut denna sida
Tempest-Marie Norlin var inblandad i tre av Sirius mål. (Foto: Peter Bohlin) Tempest-Marie Norlin var inblandad i tre av Sirius mål. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius körde över Bollstanäs

2015-06-23 - 01:45

Sirius var minst ett nummer för stort för bottenlaget Bollstanäs i måndagens möte på Studenternas. Slutresultatet 4-0 hade kunnat vara ett par mål större.

 

Sirius hade inga problem med att besegra Bollstanäs från Upplands Väsby när lagen möttes i elitettans 12:e omgång på Studenternas. Redan i inledningen av matchen kan Tempest-Marie Norlin skjuta in matchens första mål sedan hon avancerat in från vänster och skjutit lågt till höger om målvakten.

 

Tio minuter senare fick Pernilla Ebberyd i gästernas mål vittja nätet igen. Caroline Lundberg gjorde 2-0 och Sirius körde över Bollstanäs spelmässigt. Sirius var numret större i allt och det var ganska uppenbart varför Bollstanäs ligger i botten av tabellen.

 

Laget saknar tempo i det man gör och har inte fysik nog att stå upp mot ett lag som Sirius. Innan halvtid kan Tempest-Marie Norlin utöka till 3-0 på en målvaktsretur. Norlin som hade svårt att komma med i anfallsspelet senast mot Östersund var tillbaka i anfallet och tackade genom att göra två mål.

 

Sirius ledning i halvtid var lite i underkant, Ingrid Wixner som spelade från start hade ett pressat skott i ribban och Moa Mattson hade ett som rullade på ribbans överkant, dock ur lite snäv vinkel från vänsterkanten.

 

I andra halvleken kontrollerar Sirius händelserna väl, men den som ville se fler mål blev nog besviken för anfallsspelet kom av sig lite. Dock skall sägas att målvakten Pernilla Ebberyd och en heroiskt kämpande Malin Engdahl i gästernas backlinje bidrog till att hålla nere siffrorna.

 

Slutresultatet skrevs till 4-0 sedan inbytte (64) Tyra Kajgård placerat in bollen till vänster om Ebberyd efter en fin djupledslöpning. Framspelningen från Tempest- Marie Norlin höll hög klass och Norlin var Sirius bäste spelare den här kvällen.

 

Segern för upp Sirius på fjärde plats i Elitettans tabell med 23 poäng, tre poäng bakom tvåan Djurgården som ligger på andra direktplatsen till Allsvenskan och trean Limhamn Bunkeflo som man möter i nästa omgång på bortaplan.

 

Sirius - Bollstanäs 4-0 (3-0)

Sirius mål: Tempest-Marie Norlin 2, Caroline Lundberg, Tyra Kajgård.

Publik: 158

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.