Skriv ut denna sida
Emma Holmgren var chanslös på den straff som gav Kvarnsveden segern med 2-1. (Foto: Peter Bohlin) Emma Holmgren var chanslös på den straff som gav Kvarnsveden segern med 2-1. (Foto: Peter Bohlin)

Första förlusten för blekt Sirius

2015-05-14 - 23:32

Det var ett för dagen blekt Sirius som inte kom upp i normal nivå när Kvarnsveden besökte Studenternas och vann med 2-1, det avgörande målet gjort på straff.

 

Inledningen på toppmötet i Elitettan bådade gott, Sirius hade en ribbträff tidigt i matchen men det var gästerna som gjorde matchens första mål. Det är efter en hörna från vänster som slås på bortre stolpen där lagets stjärna Tabitha Chawinga nickar in bollen i krysset otagbart för Emma Holmgren.

 

Sirius har svårt att få till sitt spel idag och saknar aggressivitet, känslan är att gästerna är både starkare och har ett bättre lagspel. Trots det så kommer man fram relativt framgångsrikt på kanterna, Kvarnsveden leder dock rättvist i halvtid.

 

Matchbilden är densamma i andra halvleken, Kvarnsveden håller i taktpinnen och är det laget som skapar mest. När Ingrid Wixner kommer loss på vänsterkanten och slår ett långt inlägg över hela Kvarnsvedens försvar till Caroline Lundberg som nickar in kvittering är det lika glädjande som överraskande.

 

Sirius har vid tidigare matcher ibland "vaknat" lite sent och förhoppningen var att spelbilden skulle förändras men ett olyckligt ingripande av Sara Back i den 70:e minuten ger Kvarnsveden en straff bara fyra minuter efter kvitteringen.

 

Back kommer efter i en man-man duell och fäller Agnes Dahlström i den högra delen av straffområdet. Domaren Laura Rapp tvekar inte en sekund, det är en solklar straff som Elin Danielsson sätter högt till vänster om Emma Holmgren.

 

Sirius förlorar sin första match för säsongen och elitettans övre halva är rejält tät, det skiljer endast tre poäng mellan ettan Hovås Billdal som har fjorton poäng och sexan Sirius med elva.

 

Nästa match för Sirius spelas redan på söndag då man möter QBIK från Karlstad på bortaplan.

 

Sirius - Kvarnsveden 1-2 (0-1)

Sirius mål: Caroline Lundberg

Publik: 190

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.