Skriv ut denna sida
Norrtäljes Andreas Bagger gör 0-2 och GUSK var illa ute. (Foto: Peter Bohlin) Norrtäljes Andreas Bagger gör 0-2 och GUSK var illa ute. (Foto: Peter Bohlin)

GUSK visade stark moral i premiären

2015-04-11 - 20:12

GUSK visade en stark moral och kom tillbaka från ett tvåmålsunderläge 0-2 och tog med sig en poäng från premiären sedan Marcus Lindström kvitterat till 2-2 med säsongens kanon.

 

GUSK fick med sig en poäng från sin premiär mot Norrtälje på Lötens IP, ett resultat som man ska vara nöjda med efter en svag första halvlek som gick klart till gästerna. Norrtälje var det klart bättre laget i första halvleken och hade till skillnad från GUSK något som såg ut som en struktur på sitt spel.

 

IMG 8723

GUSKs Henrik Englund utmanar en Norrtäljespelare. (Foto: Peter Bohlin)

 

Norrtälje tog ledningen redan efter fem minuters spel, kanske var det orsaken till att GUSK uppträdde stressat och som ett splittrat lag, för man hade enorma svårigheter att hålla ihop spelet i första halvleken. Kantanfallen körde hela tiden fast i den röda muren för att man var långsam och mest transporterade bollarna på egen hand.

 

Det var inte mycket som talade för GUSK när man gick ut till halvtidsvilan och känslan förstarktes när Andreas Bagger får en smörpassning från Albin seger in i mitten. Bagger sprintar fram och skjuter in 0-2 och vilda glädjescener utspelar sig till höger om en frustrerad Alexander Garcia i GUSK-målet.

 

IMG 8813

Marcus Lindström (5) blev poängräddare med "årets raket". (Foto: Peter Bohlin)

 

Några minuter efter Norrtäljes mål är Garcia långt ut från målet och en Norrtäljespelare ser detta och skjuter ett skott från halva planen som bara är ett par decimeter från att dimpa ner på rätt sida om ribban. Som sagt, så långt var det inte mycket som talade för GUSK som dock hade börjat spela lite rakare på mål.

 

IMG 8921

GUSK-jubel efter kvitteringen till 2-2. (Foto: Peter Bohlin)

 

Martin Östlund tänder hoppet för GUSK när han går in centralt och placerar in bollen lågt precis innanför den högra stolpen bakom Anton Hermansson i Norrtäljes mål. Bara fyra minuter senare klipper Marcus Lindström till och bollen går som en projektil rakt upp i nättaket, och kanske var det säsongens mål vi fick se redan i den första omgången. Kvitterat till 2-2 alltså på drygt fyra minuter och GUSK tar över matchen och står för en total scenförändring.

 

Några fler mål faller inte i matchen, men GUSK ligger betydligt närmare ett ledningsmål än gästerna, matchen slutar dock oavgjort och lagen tar med sig varsin poäng från premiären.

 

GUSK - Norrtälje 2-2 (0-1)

Gusks mål: Martin Östlund, Marcus Lindström.

Publik: 155

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.