Skriv ut denna sida
Gusk tog sin nionde seger i herrtvåan. (Foto: Peter Bohlin) Gusk tog sin nionde seger i herrtvåan. (Foto: Peter Bohlin)

Gusk vände och vann knappt mot Värmdö

2014-08-09 - 21:13

Gusk tog emot Värmdö på ett varmt Gamlis IP på lördagen, trots att gästernas tidiga straffmål kunde man vända och ta sin nionde seger.

 

Det var gassande sol och varmt på Gamlis IP när Gusk tog emot mittenlaget Värmdö. Redan efter fem minuter kan Värmdö ta ledningen på straff, Pashan Abdulla sätter den säkert bakom målvakten Alexander Garcia.

 

IMG 0300

Värmdö tog över i andra halvleken, men Gusk höll undan. (Foto: Peter Bohlin)

 

Trots gästernas inledning är det Gusk som dominerar matchbilden och borde nog ha kvitterat i den 15:e minuten när man lyckas hålla ett långt anfall med både två och tre klara chanser. Kvitteringen kommer dock tre minuter senare när Mathias Benker trycker in ett skott från mitten av straffområdet.

 

Värmdö skapar nästan ingenting samtidigt som Gusk är tunga i sina anfall, man har en riktigt bra period mellan den 25-30 minuten men Värmdö försvarar dock sig förtjänstfullt.

 

IMG 0339

Viktor Wikner går förbi sin försvarare. (Foto: Peter Bohlin)

 

Gusk är oerhört tunga och hänger sig kvar i anfallen och fyller på med spelare när det luktar målchans och ledningsmålet är välförtjänt då Martin Östholm sätter 2-1 i den 39:e minuten.

 

Vad som händer i andra halvleken är svårt att förklara, Värmdö får allt mer att säga till om och förtjänar ett kvitteringsmål som matchen utvecklade sig. Gusk tappade initiativet helt och sista femton minuterna äger gästerna, det blir dock seger för Gusk med 2-1 och man imponerar genom att vinna trots att man inte gör en speciellt bra andra halvlek.

 

Gusk - Värmdö 2-1 (2-1)

Gusk mål: Mathias Benker, Martin Östlund.

Publik: 100

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när man besegrade Umeå hemma på Studenternas IP med klara 3-0.

Allsvenskan: Sirius är ny tabelltvåa efter att man vänt underläge med 0-1 till seger med 2-1 mot Örebro, blåsvart spelade därmed sin femte raka match utan förlust.

Allsvenskan: Nykomlingarna IK Uppsala Fotboll visade stor lagmoral och styrka när man kvitterade till 1-1 i slutskedet av matchen och räddade poäng borta mot Växjö.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.