Skriv ut denna sida
Hanna Nordkvist (t.v) och Fredrika Karlsson gjorde två mål var. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Hanna Nordkvist (t.v) och Fredrika Karlsson gjorde två mål var. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Gusk tappade segern på övertid

2014-06-29 - 00:33

Gusks damer trodde nog att det var segermålet 5-3 som Annika Högberg satte i den 87:e minuten, men Ope kan göra två mål på övertid och därmed rädda en poäng.

Det såg ut att bli Gusks match när man tog emot bottenlaget Ope på Gamlis IP under lördagen, redan efter sju minuter leder man med 2-0 sedan Hanna Nordkvist och Fredrika Karlsson gjort varsitt mål. Opes Emma Larsson var dock inte sämre, hon gjorde två mål på egen hand på lika många minuter och efter 23 minuters spel var det kvitterat.

Minuten efter kvitteringen kunde Fredrika Karlsson göra sitt andra mål för Gusk som återtar ledningen. Båda lagens försvar läckte dock betänkligt och Anna Jonsson kvitterade till 3-3 och publiken hade fått se sex mål på 28 minuter.

I andra halvleken var det mer tätt i båda försvaren, Gusk tog dock ledningen efter straff i den 68:e minuten som Hanna Nordkvist kunde sätta bakom Ida Högberg. Stort jubel utbröt i Gusklägret när Annika Högberg satte 5-3 i den 87:e minuten men något segerjubel blev det aldrig tal om.

Ope gör en näst intill osannolik upphämtning på övertid, först sätter Lena Lindström 5-4 i den 92:a minuten och en minute senare kvitterar Lisa Landin till 5-5 och visar att en match inte är avgjord förrän slutsignalen har gått. Stor besvikelse naturligtvis i Gusklägret som förnodligen räknade in tre poäng. Desto gladare tongångar i Ope som ligger sist i serien utan seger med endast en poäng före dagens omgång.

Gusk - Ope 5-5 (3-3)

Gusk mål: Fredrika Karlsson 2, Hanna Nordkvist 2 (1 straff), Annika Högberg.

Publik: Uppgift saknas.

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under sport, gamlis ip, gusk, uppsala, ope

Elitettan: Uppsala Fotboll hade svårt att få till spelet mot Norrköping och hamnade i underläge med ett mål. Man kom dock tillbaka i den andra halvleken och kunde vända till seger med 3-2.

Damettan: Gusk fotbollsdamer besegrade på lördagen Västerås BK30 hemma på Gamlis IP med 2-1. Uppsalalaget är därmed fortfarande obesegrade och leder serien före Sandviken.

Elitettan: Uppsala Fotboll har fått bästa tänkbara starten på Elitettan. På lördagen vann man andra raka efter segern med 1-0 mot Alingsås på bortaplan.

Elitettan: Uppsala Fotboll som har haft en tuff försäsong vann premiären av Elitettan mot Lidköping med klara 4-1 trots ett tidigt underläge.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2.

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.