Skriv ut denna sida
Sirius besegrade VSK och är fortsatt obesegrade. (Foto: Peter Bohlin) Sirius besegrade VSK och är fortsatt obesegrade. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius fortsatt obesegrade

2013-09-30 - 13:33

Sirius fotbollsherrar är fortsatt obesegrade i division ett. Under söndagen besegrade laget Västerås SK med hela 1-6 på bortaplan.

 

Trots att Sirius redan är klara seriesegrare har de inga som helst tankar att slå av på takten. Det fick Västerås SK bevittna under söndagen när seriesuveränen vann med hela 1-6. Christer Gustafsson inledde målskyttet redan efter 12 minuter med sitt elfte mål för säsongen. En imponerande siffra från en spelare som inte varit helt ordinarie i Sirius. Innan pausvilan ökade Stefan Silva på till 0-2 vilket stod sig halvleken ut.

Sirius var det klart bättre laget och när Dalil Benyahia satte 0-3 kändes matchen helt avgjord. Att Västerås kunde reducera till 1-3 var egentligen utan betydelse. Sirius bara ångade på och Silva, Ogbu samt Joel Rydstrand kunde göra ett mål vardera innan domaren blåste för full tid. En match som Sirius alltså vann med hela 1-6.

Det återstår nu fyra seriematcher för Sirius innan tabellen kan summeras. I nästa omgång väntar formstarka Umeå hemma på Studenternas.

Västerås SK - IK Sirius 1-6
Målen: Stefan Silva 2, Chister Gustafsson, Moses Ogbu, Dalil Benyahia och Joel Rydstrand
Publik: 354

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: På två minuter lyckades Sirius vända ett underläge med 0-1 till ledning med 2-1 borta mot Falkenberg och avancerade till tredje plats i den allsvenska tabellen.

Elitettan: Toppmöte på Lötens IP och fortsatt chans på allsvenskt avancemang vid en eventuell vinst. Uppsala höll inte för trycket och var chanslösa mot Umeå som efter segern är klara för Damallsvenskan nästa säsong.

Elitettan: Uppsala Fotboll fortsätter att hänga på i toppen av elitettan. På söndagen nickade Sara Olai in 2-1 i den 81:a minuten och säkrade därmed tre nya poäng när Assi besegrades.

Elitettan: Det blev storseger med 7-1 borta mot Borgeby när Elitettan omstartade efter ett månadslångt sommaruppehåll, Uppsala hakar därmed på i toppstriden.

Elitettan: IK Uppsala Fotboll var illa ute på Lötens IP när Kalmar var på besök. Gästerna ägde mer eller mindre den första halvleken mot ett blekt Uppsala som dock kunde vända matchen till seger med två snabba mål i andra halvleken.

Damettan: Gusk vann torsdagens toppmöte med 4-3 mot Bollstanäs och går upp som tabelletta i damernas division ett norra svealand efter bland annat två straffmål.

Gusk fotbollsdamer öser in mål i årets dametta, fem mål senast mot Bele och på lördagen sex mål mot Hille ger en andra plats i damettans tabell.

Damettan: Inför matchen mot Aasarum på söndagen hade Uppsala Fotboll gjort åtta mål på sex matcher. På söndagen hade man dock en rejäl islossning och vann med hela 6-0.

Det var upplagt för fotbollsfest i det fina vädret och Sirius skulle komma att ta säsongens tredje seger. Men för flicklaget blev fotbollsupplevelsen allt annat än angenäm.

Damettan: Gusk fotbollsdamer radar upp storsegrar i inledningen av damernas division ett norra svealand. Bortsett från förlusten mot Ljusdal har man vunnit de övriga matcherna med totalt 11-0, i söndagens länsderby borta mot Enköping blev det seger med 4-0.