Skriv ut denna sida
Julia Lyckberg satte 1-1 på straff för Sirius. (Foto: Peter Bohlin) Julia Lyckberg satte 1-1 på straff för Sirius. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius vann trots tveksam inledning

2013-09-08 - 21:40

Sirius hade kniven på strupen ikväll, i alla fall om man vill vara kvar i snacket om en uppflyttning i Damallsvenskan.

 

Att Sirius skulle vara ett lag för allsvenskan kan man diskutera, därtill är man alldeles för öjämna i sina prestationer. I dagens match mot Kvarnsveden var det Sirius som började matchen bäst och redan efter ett par minuter skapades den första chansen. Sen var det gästerna som tog över och dominerade och styrde händelserna i första halvleken.

 

2013-09-08 elitettan sirius kvarnsveden pb 002 043
Sarah Storck blev inbytt i andra halvleken och var ett ständigt orosmoment för Kvarnsveden. Foto: Peter Bohlin)

 

Man fick också utdelning redan i den sjunde minuten då Marie Salander gör 0-1 och Kvarnsveden tar över halvleken allt mer och är det klart bättre laget.

 

I andra halvleken kommer Sirius ut som ett bättre och helt nytt lag, man byter tidigt ut Nathalie Björn till förmån för Linnéa Eriksson och tio minuter in i andra tar man ut Jenny Jansson och sätter in Sarah Storck som varit sjuk tidigare i veckan. Det går bra en minut efter bytet så tilldöms Sirius en straff för hands, en tveksam bedömning. Det blir en hel del diskussioner men till slut kan Julia Lyckberg sätta straffen säkert i mål.

 

2013-09-08 elitettan sirius kvarnsveden pb 002 125

Nyförvärvet Jennifer Egelryd, var Sirius bäste spelare. (Foto: Peter Bohlin)

 

Det blir mer energi och framför allt Sarah Storcks fart och fysik hade behövts redan i den första halvleken, en som visade fin gammal form och spelade med mycket energi var Alysha Chapman som var en av Sirius bästa spelare i dag.

 

I den 73:e minuten byter lagledningen in Fanny Andersson och ut går Tessa Gavilsky. Andersson gör det riktigt bra och efter fem minuter drar hon igång en löpning med boll på högerkanten och serverar en framrusande Moa Matsson ett inlägg som Mattson kan sätta bakom Angelica Bengtsson i Kvarnsvedens mål.

 

Matchen slutar 2-1 och Sirius är i allra högsta grad med i snacket om Allsvenskan, i Sirius var nya Jennifer Egelryd klart bäst, den spelaren är defenitivt en tillgång. Alysha Chapman, tillsammans med inbytte Sarah Storck var också bra idagens match.

 

Målen Sirius: Julia Lyckberg (straff), Moa Mattsson.

Publik: 345

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Träning: Sirius vann lördagens träningsmatch mot Akropolis med 4-2 på ett kylslaget Studenternas IP. Nyförvärvet Christian Kouakou blev tvåmålsskytt.

Allsvenskan: IK Uppsalas sejour i Allsvenskan blir bara ettårig för på lördagen förlorade man sin elfte raka match när Växjö vann med 0-2 på Studenternas IP.

Allsvenskan: Norrköping tog ledningen med 1-0 men en blixtsnabb replik av Yukiya Sugita som gav kvittering och till slut kunde Sirius egen "Joker" avgöra den svåra bortamatchen genom att göra 1-2. 

Damallsvenskan: Senast Uppsala Fotboll vann i OBOS Damallsvenskan var den tredje augusti, då mot Eskilstuna, inför söndagens match hoppades nog många på en repris.

Allsvenskan: Sirius var mycket nära en seger med 1-0 borta mot Häcken i måndagens allsvenska möte, men en straff i den fjärde övertidsminuten förstörde kvällen för uppsalalaget som fick nöja sig med oavgjort resultat.

Division 1 Norra Svealand: GUSK damer körde över Rimbo i återstarten av damettan och vann på bortaplan med hela 5-0.

Allsvenskan: IK Uppsala Fotboll tog en skön revansch på sig själva efter bottennappet senast mot Vittsjö. Eskilstuna tilläts aldrig komma in målmässigt i matchen och halvtidsledningen med 3-0 för Uppsala utbyttes till seger med 3-1 efter slutsignalen.

Allsvenskan: Sirius hade ledningen med 1-0 efter en övertygande insats mot Kalmar, men efter en kvittering till 1-1 och en slutforcering av Kalmar var man nära att inte få med någon poäng alls.

Allsvenskan: Sirius besegrade Norrköping under söndagen med 4-2, vid ställningen 1-1 tilldömdes hemmalaget en straff sedan Karl Larsson gjorts ner i offensivt straffområde. Snackisen efter straffmålet var Mohammed Saeids målgest.

Allsvenskan: Sirius stod för en helgjuten insats när man vann mot seriesuveränen och obesegrade Norrköping hemma på Studenternas IP på söndagen med 4-2.