Skriv ut denna sida
Uppsalas Martine Landström (t.v) och Heather Butler (t.h) försöker stoppa Luleås Allis Nyström. (Foto: Peter Bohlin) Uppsalas Martine Landström (t.v) och Heather Butler (t.h) försöker stoppa Luleås Allis Nyström. (Foto: Peter Bohlin)

Uppsala chanslösa mot Luleå

2017-12-10 - 01:49

Uppsala Basket var chanslösa i lördagens möte mot Luleå, de svenska mästarinnorna. Gästerna angav tonen redan från start och efter halva matchen ledde man med 29 poäng.

 

Det märktes tydligt att det var ett möte mallen toppen och botten av basketligans tabell, Luleå var klasser bättre än Uppsala. Efter första perioden ledde gästerna med 15-26 och vann den andra med 9-27. Man var starkare under både den egna och Uppsalas korg och vann returtagningen med 55-32.

 

För att kunna störa ett lag som Luleå måste man sätta sina chanser och dessutom vara beredda att göra det tuffa jobbet som måste göras under korgarna, det såg inte Uppsala ut att mäkta med den här dagen.

 

Luleå trummade på och vann den tredje perioden med 23-30 och den fjärde med 14-17, matchen vinner man totalt med 61-100. I Uppsala var Heather Butler mycket bra framåt och gjorde 23 poäng, även Josefin Gelin gjorde bra ifrån sig och nådde 12 poäng.

 

Uppsala - Luleå 61-100 (15-26, 9-27, 23-30, 14-17)

Poängbäst i Uppsala: Heather Butler 23, Josefine Gelin 12, Jalen O'Bannon 9.

Publik: Uppgift saknas.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.