Skriv ut denna sida
Viktor Gaddefors bryter in under korgen. (Foto: Peter Bohlin) Viktor Gaddefors bryter in under korgen. (Foto: Peter Bohlin)

Uppsala förlorade basketrysare

2017-12-02 - 01:25

Uppsala och Umeå bjöd på en basketrysare i Rosendalshallen på fredagen, tabellsexan Umeå kopplade greppet efter första perioden med 22-13 men Uppsala vände till ledning i halvtid med en poäng 42-41. Umeå vann till slut efter ett sent segerryck i den sista perioden.

 

Uppsala spelade för att knappa in Umeås tvåpoängs försprång på den sjätte platsen i tabellen och Umeå för att såga av Uppsala på sjunde platsen. Det var Umeå som började bäst och vann den första perioden med 13-22.

 

I andra perioden gick Uppsala ikapp efter bland annat 13 poäng av Axel Nordström som genomgående var en av Uppsalas bästa spelare tillsammans med Rhys Carter som sköt Uppsala till ledningen i den fjräde perioden med totalt tre treor.

 

Lagen följdes åt under den andra halvan av matchen och ställningen inför slutperioden var 62-63 och känslan som förmedlades från planen var att Uppsala var starkare. Det skulle dock bli Umeå som drog det längsta strået och avgörandet kom i slutskedet av matchen då Uppsala agerade lite stressat och åkte på en turnover som gav Umeå det nödvändiga försprånget.

 

Umeå vann till slut med 82-89 och hänger av Uppsala på sjunde och näst sista platsen i tabellen. Nästa match för Uppsala sker på fredag på bortaplan mot serieledarna Luleå.

 

Uppsala - Umeå 82-89 (13-22, 29-19, 20-22, 20-26)

Poängbäst i Uppsala: Axel Nordström 23, Rhys Carter 17, Anes Zekovic 14.

Publik: 384

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.