Skriv ut denna sida
Alexander Lindqvist storspel med 29 poäng räckte inte mot Malbas. (Foto: Peter Bohlin) Alexander Lindqvist storspel med 29 poäng räckte inte mot Malbas. (Foto: Peter Bohlin)

Blytung förlust för Uppsala

2016-02-10 - 00:11

Traditionens makt är stor, det konstaterades när Uppsala vann sin 18:e raka seger mot Örebro i söndags, dessvärre tycks Uppsala ha extremt svårt att vinna mot Malbas, idag kom tredje raka förlusten mot nykomlingarna från Malmö.

Trender är till för att brytas, speciellt de negativa och visst hade Uppsala Basket chansen och borde nog också ha tagit den. Man inledde strålande och gick fram till ledning med 12-0 innan Malbas satte sina första poäng, gästerna lyckades dock minska det poängmässiga försprånget till två poäng 25-23 när perioden var färdigspelad.

När halva matchen var spelad hade Malbas både kommit ikapp och tagit ledningen med sex poäng, man vann andra perioden med 14-22 och ledde med 39-45. Alexander Lindqvist var het och sköt hem 14 poäng under första halvleken, lika många poäng som Carl Engström i Malbas som i likhet med Lindqvist matchades stenhårt.

I den tredje perioden inledde Uppsala lika starkt, om inte starkare än i början av första halvleken då man hade en run på 12-0 från start. Tredje perioden inleder Uppsala med 15 raka poäng till 54-45 och Malbas hängde inte alls med. Efter halva tredje perioden hade Uppsala gjort 17-4 och det såg stabilt ut, så långt hos laget som ofta brukar ha lite sämre tredjeperioder. Malbas kom tillbaka något men Uppsala ledde med 63-57 inför slutperioden.

Uppsala släpper in Malbas i matchen igen, under fjärde perioden kastar man bort bollen vid två tillfällen, slarvigt och man straffas stenhårt när man inte är skärpt, med mindre än minuten kvar har Malbas ledningen med 75-77 men Jonathan Person kvitterar till 77-77. Malbas Gustav Sundström sätter två raka tvåor till 77-81, Axel Nordström sätter en trea i ett pressat läge och ställningen är 80-81 när Nordström får chansen i slutsekunderna att avgöra. Gustav Sundström satte dock stopp för Nordström och hyllades välförtjänt av sina lagkamrater när slutsignalen ljöd.

Malbas tar sin tredje raka seger mot Uppsala som faller blytungt, två fantastiska inledningar av båda halvlekarna och storspel av Alexander Lindqvist som gjorde hela 29 poäng räckte inte till mot Malbas som visar prov på en fantastisk lagmoral och vinner sista perioden med 17-24 och aldrig ger upp matchen.

Malbas går upp på sjunde plats i tabellen med 20 poäng och petar ner Uppsala till den åttonde med lika många poäng men förbi på inbördes möten.

Uppsala Basket - Malbas 80-81 (25-23, 14-22, 24-12, 17-24)

Poängbäst i Uppsala: Alexander Lindqvist 29, Jonathan Person 18, Andreas Person 15.

Publik: 625

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel kvartsfinal: Uppsala Baskets säsong är över, man föll i två raka matcher mot Alvik i kvartsfinalen. Lördagens match slutade 61-84 och Uppsala var aldrig riktigt nära.

Superettan: KFUM Uppsala Basket tog på söndagseftermiddagen sin fjärde raka seger i Superettan när man besegrade unga RIG Mark hemma i Upplands Bilforum USIF Arena med 80-69.

Superettan: KFUM Uppsala Basket vann sin tredje raka seger i Superettan när man på torsdagen mötte Ockelbo, segern satt dock långt inne och avgjordes i slutminuterna.

Superettan: Efter förra omgångens storseger mot Wetterbygden stod Norrort från Täby för motståndet för KFUM Uppsala. Gästerna ledde med 10 poäng i halvtid men Uppsala kunde vända och vinna till slut med 92-73.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.