Skriv ut denna sida
Keith Wright blev poängbäst i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin) Keith Wright blev poängbäst i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin)

Ny basketförlust för Uppsala

2014-01-28 - 23:11

Uppsala Basket förlorade tisdagkvällens bortamöte mot Norrköping, nyförvärvet Keith Wrigt blev poängbäst i ett svagt Uppsala med tolv poäng.

 

Uppsala har inte rosat basketmarknaden den här säsongen, SM-finalfavoriterna föll återigen efter en mycket svag insats där de som skall fixa poängen inte alls kom upp i nivå.

 

Båda lagen följs åt i de första två perioderna och i den tredje kan Uppsala gå fram till en ledning med fem poäng 35-40 i mitten av perioden men sätter inte en enda poäng i de fyra sista minuterna av perioden och hemmalaget kan gå till vila med 46-40.

 

Lagen växlar ledningen i den fjärde perioden och Uppsala leder med tre poäng med fem minuter kvar men det är Norrköping som till slut vinner med 65-61 efter mycket slarv från Uppsala i passningsspelet de sista minuterna av matchen.

 

Uppsala hade stora problem med att få till sitt skytte i matchen, något som även Norrköping hade problem med. Man ligger nu på 6:e plats i basketligan och kommer allt längre från en hemmaplansfördel i ett slutspel.

 

På fredag möter man Borås hemma i Fyrishov i en match där man satsar på att sätta nytt publikrekord, återstår att se om Uppsala Basket i dålig form lyckas med att locka 3 000 åskådare.

 

Norrköping - Uppsala 65-61 (17-16, 13-13, 16-11, 19-21)

Poängbäst i Uppsala: Keith Wright 12, Mannos Nakos 10, Johan Jeansson 10.

Publik: 564

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superettan: KFUM Uppsala Basket tog på söndagseftermiddagen sin fjärde raka seger i Superettan när man besegrade unga RIG Mark hemma i Upplands Bilforum USIF Arena med 80-69.

Superettan: KFUM Uppsala Basket vann sin tredje raka seger i Superettan när man på torsdagen mötte Ockelbo, segern satt dock långt inne och avgjordes i slutminuterna.

Superettan: Efter förra omgångens storseger mot Wetterbygden stod Norrort från Täby för motståndet för KFUM Uppsala. Gästerna ledde med 10 poäng i halvtid men Uppsala kunde vända och vinna till slut med 92-73.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.