Skriv ut denna sida
Uppsala Basket föll i premiären av basketligan. (Foto: Peter Bohlin) Uppsala Basket föll i premiären av basketligan. (Foto: Peter Bohlin)

Premiärförlust för Uppsala basket

2013-10-02 - 22:08

Det blev ingen premiärseger för SM-favoriterna Uppsala Basket när man tog emot Solna Vikings på onsdagen i Fyrishov.

 

Första quartern är ganska jämn, Stockholmslaget skaffar sig ett litet poängmässigt försprång tidigt i perioden men Uppsala kommer tillbaka och kan gå fram till 22-15 som mest, det är Liam Rush som sätter en lay-up och därefter ett straffkast. Efter första perioden står det 26-19 till Uppsala.

 

2013-10-02 basketligan uppsala solna pb 2 198
Uppsalas Dee Ayuba och Solnas Taj McCullouch. (Foto: Peter Bohlin)

 

I andra quartern jobbar sig Solna in i matchen och får lite bättre kontroll i sin defensiv, Uppsalas skytte som fungerade allt bättre i den första quartern kom av sig något. Samtidigt var gästerna hetare på returtagningen, man var för övrigt klart bättre i den defensiva returtagningen sett över hela matchen.

 

Efter halva matchen var ställningen 47-43 till Uppsala och känslan var att man hade ett grepp på gästerna trots ett blekt försvarsspel i hemmalaget.

 

Tredje perioden präglas av dålig precision i skotten och ett försvar som var helt vidöppet för Solna Viking som också kan vända matchen till 65-73 inför den fjärde quartern. Gästernas stora profiler och dominanter under egen korg men även i anfallet Stavros Toutziarakis och Taj McCoullough skulle visa sig vara den stora skillnaden mellan lagen idag.

 

Stark återhämtning av Uppsala i fjärde

I den fjärde quartern ser Solna ut att gå mot seger då Uppsalaspelarna missar allt för mycket. Efter halva slutperioden leder Solna med 73-80 men Uppsala kan med en kraftansträngning och bättre skytte jobba ikapp till 82-82. Solnas Serkan Inan sätter en tvåa och när Uppsalas Oladapo Ayuba missade ett trepoängsförsök som inte ens nådde fram till korgen gick en suck genom den månghövdade publiken.

 

2013-10-02 basketligan uppsala solna pb 2 138
Uppsalas Liam Rush blev poängbäst i hemmalaget. (Foto: Peter Bohlin)

 

I anfallet senare sätter McCoullough en tvåa med mindre än en minut kvar och gästerna går fram till 82-86, Olouma Nnamaka sätter ett av två straffkast fram till 83-86 och Uppsala har chansen att kvittera med en trea men Thomas Jacksson missar sitt trepoängsförsök med sekunden kvar.

 

Liam Rush poängbäst i Uppsala

I Uppsala Basket var nyförvärvet Liam Rush poängbäst med 22 poäng tätt följd av ytterligare ett nyförvärv, Oladapo Ayuba som satte 19 poäng. Förutom de nämnda spelarna var det bara Olouma Nnamaka och Thomas TJ Jacksson som går från matchen med godkänt.

 

Uppsala Baskets signum förra säsongen var det aggresiva och täta försvarsspelet som totalt lös med sin frånvaro idag. Här finns en förbättringspotential, helt klart.

 

Poängbäst Uppsala Basket: Liam Rush 22, Dee Ayuba 19, Axel Nordström 11.

Publik: 1 719

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superettan: KFUM Uppsala Basket tog på söndagseftermiddagen sin fjärde raka seger i Superettan när man besegrade unga RIG Mark hemma i Upplands Bilforum USIF Arena med 80-69.

Superettan: KFUM Uppsala Basket vann sin tredje raka seger i Superettan när man på torsdagen mötte Ockelbo, segern satt dock långt inne och avgjordes i slutminuterna.

Superettan: Efter förra omgångens storseger mot Wetterbygden stod Norrort från Täby för motståndet för KFUM Uppsala. Gästerna ledde med 10 poäng i halvtid men Uppsala kunde vända och vinna till slut med 92-73.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.