Skriv ut denna sida
Axel Nordström får en ny lekkamrat i höst. (Foto: Peter Bohlin) Axel Nordström får en ny lekkamrat i höst. (Foto: Peter Bohlin)

Liam Rush till Uppsala Basket

2013-07-12 - 12:46

Liam Rush har skrivit på för Uppsala Basket. Den dubble SM-guldvinnaren har skrivit på ett två-årskontrakt med klubben.

Många klubbar var ute efter Liams Rushs underskrift men det blev alltså Uppsala Basket som fick sista ordet. Australiensaren har skrivit på för två år. Liam Rush är en allsidig forward med en attityd utöver det vanliga, han skapar stora problem för motståndarförsvaren och kommer att bli en stor pusselbit i Uppsala Basket.

 

– Basket är stort i Uppsala och jag är otroligt taggad för att gå så långt som möjligt, säger Liam Rush.

Liam Rush är känd som en vinnartyp. Han har de senaste åren spelat i Australien för Melbourne Tigers men lyckades komma ur sitt kontrakt inför denna säsong. Många svenska klubbar var intresserade av den 31-årige forwardens tjänster med tanke på vad han har presterat i Basketligan tidigare. Men Uppsala Basket vann till slut underskriften.

– Det är stort för basketen i Uppsala, han kommer att ge oss massor med energi och ledarskap, säger head coach Kelly Grant om Rush.

Rush kom först till Sverige i mitten av säsongen 2008/2009 då han landade i Sundsvall. Han var starkt bidragande till att klubben kunde ta sitt första SM-guld. Han kom sedan tillbaka till Sundsvall 2010/2011 och förde klubben sitt andra SM-guld.

Rush är atletisk och har inga problem med att attackera korgen hårt. Men han är en minst lika bra trepoängsskytt och kommer att skapa stora problem för motståndarförsvaret.

– Självklart kommer Liams intåg att betyda mycket för laget, vi satsar på att bli ännu bättre än ifjol och Liam blir en stor pusselbit, säger sportchef Johannes Wohlert.

Fakta Liam Rush
Född: 1982
Längd: 202 cm
Position: Forward
Klubbar: Cockburn Cougars, Perth Wildcats, Sydney Spirit, Gothia Basket, Sundsvall Dragons, Melbourne Tigers
Statistik i Basketligan: 17,4 poäng per match, 6,5 returer per match, 2,4 assist per match

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Basketligan: Uppsala Basket tog sin andra raka seger när man mötte slutspelsklara Umeå Basket i sista omgången av Basketligan. Uppsala stod för en riktigt bra insats och lämnar basketligans finrum med ett minnesvärt avtryck.

Basketligan: Axel Nordström var alldeles för ensam i en tunn trupp för att kunna besegra Jämtland, lagkaptenen låg bakom 31 poäng och stod för 13 returer. Uppsala föll dock med 87-109 och var till slut chanslösa.

Basketligan: Efter fem segerlösa matcher tog Uppsala Basket säsongens första seger mot Nässjö hemma i Fyrishov med 91-78.

Basketligan: Det blev premiärförlust för "nya" Uppsala Basket mot Alvik med klara 55-70 när damernas basketliga startade på lördagen.

Basketligan: Uppsala Basket värvar svenska mästaren Lena Frederiksen från Luleå Basket. Det är klubbens andra nyförvärv, sedan tidigare har man gjort klart med Neramou Jeng från Norrköping.

Basketligan: Uppsala Basket besegrade Umeå hemma i IFU arena med 90-86 på fredagskvällen, därmed håller man slutspelsdrömmen vid liv.

Basketligan: Uppsalas damer ligger alltjämt sist i ligan men tog andra raka segern på lördagen när man besegrade Mark med 73-68. Bakom segern ligger bland annat en stark comeback efter två års uppehåll.

Basketligan: Det blev en knapp förlust för Uppsala Basket mot serieledarna Luleå i fredagens drabbning mellan lagen. Uppsala ledde med ett par minuter kvar men Luleå kunde vinna med 94-98 till slut.

Basketligan: Det blev förlust för Uppsala Basket i fredagens bortamöte mot Umeå Basket. Uppsala som ledde 68-67 med två minuter kvar klarade inte av att stå emot hemmafavoriterna som vann med 74-70.

Basketligan: Uppsala Basket stod för en formidabel överkörning av tabelltrean Borås hemma i IFU Arena under fredagskvällen. Uppsala ledde som mest med 30 poäng men vann till slut med klara 86-71.