Skriv ut denna sida
Sirius August Elebring försöker få stopp på Felix Callander som ändå kunde göra 0-2. (Foto: Peter Bohlin) Sirius August Elebring försöker få stopp på Felix Callander som ändå kunde göra 0-2. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius till kvalserien efter förlust

2020-02-17 - 00:05

Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

 

Inför söndagens slutomgång av elitseriens grundserie låg Sirius på rätt sida om kvalstrecket och Vänersborg på kvalplats, båda med 20 poäng men Sirius med en bättre målskillnad. 

 

Vänersborg var tvingade att vinna, alla andra resultat skulle innebära att Sirius skulle vara klara för fortsatt spel i Elitserien utan kval.

 

Efter slantsingling fick gästerna välja sida och valde att spela med i den starka medvinden denna eftermiddag på Studenternas IP. Om det var tack vare medvinden låter vi vara osagt men efter två minuters spel kunde gästerna skjuta in 0-1 och drygt tio minuter senare utökade man till 0-2 efter en individuell prestation av Felix Callander.

 

Sirius såg ovanligt bleka ut och målvakten Anton Andersson fick sträcka ut flera gånger och i halvtid ledde Vänersborg med 0-3. Sirius fick även en mardrömsstart på den andra halvleken och drabbades av en straff i den andra minuten. Juho Lukkonen (tvåmålsskytt) slog säkert in 0-4.

 

De gånger som Sirius fick till sina anfall stod den tidigare Siriusmålvakten Kimmo Kyllönen i vägen i motståndarmålet. Matchen såg ut att sluta mållöst för blåsvart men Nils Bergström tröstmålade i den 91:a minuten.

 

Sirius till kvalserien trots hela 20 inspelade poäng och Vänersborg har spelat färdigt den här säsongen. Kvalserien spelas över sex omgångar och startar den 28 februari.

 

Sirius - Vänersborg 1-4 (0-3)

Sirius mål: Nils Bergström

Publik: 814

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.