Skriv ut denna sida
Olle Gabrielsson och Sirius Bandy går skilda vägar. (Foto: Peter Bohlin) Olle Gabrielsson och Sirius Bandy går skilda vägar. (Foto: Peter Bohlin)

Olle Gabrielsson lämnar Sirius

2017-12-30 - 01:29

Sirius bandytränare Olle Gabrielsson har gjort sitt i klubben. På fredagen meddelade klubben via sin hemsida att man tagit ett ömsesidigt beslut om att gå skilda vägar.

 

Beskedet om att Gabrielsson lämnar klubben kommer dagen efter förlusten mot Motala där man tappade ledningen från 5-4 med nio minuter kvar av ordinarie tid till förlust med 5-7 efter två minuters förlängning. För övrigt en match där Olle Gabrielsson inte vara närvarande på grund av "magsjuka".

 

- Olle Gabrielsson är och har alltid varit en tränare med oerhört stort engagemang. Han har levt bandy 24/7 men han känner att han inte längre har den kraft och energi som krävs för att leda laget i den förändring som nu måste till, säger Kristofer Ekdahl sportchef för Sirius Bandy till klubbens hemsida.

 

Enligt klubbens hemsida informerades spelarna under fredagens träning och den tidigare assisterande tränaren Erik Sundin går tillsvidare in som huvudtränare.

- Vi arbetar nu för att hitta en så bra lösning som möjligt för innevarande säsong, säger sportchefen Kristofer Ekdahl avslutningsvis.

 

Sirius har tio omgångar kvar av elitserien, efter 16 omgångar ligger man på tionde plats med nio poäng efter två segrar, fem oavgjorda och nio förluster.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under sirius, Bandy, sport, uppsala, tränare

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.

Elitserien: Edsbyn visade med tydlighet hur mycket det skiljer mellan deras förstaplats i Elitserien och den tolfte platsen som Sirius har. Gästerna körde över Sirius och vann med förkrossande 0-13.