Skriv ut denna sida
Sirius Johan Jansson Hydling i närkamp med två motståndare. (Foto: Anna Westin) Sirius Johan Jansson Hydling i närkamp med två motståndare. (Foto: Anna Westin)

Förlust för Sirius - straff avgjorde träningsmatchen

2017-09-21 - 21:27

Sirius ledde över Broberg/Söderhamn med 3-1 i halvtid, men gästerna kunde vända torsdagens träningsmatch och vinna med 3-4 genom att sätta en straff i slutsekunderna.

 

Det gick bara 35 sekunder av träningsmatchen i Relitahallen mellan Sirius och Broberg/Söderhamn så hade Kalle Mårtensson givit Sirius ledningen med 1-0. Det gick dock bara drygt en minut så var det kvitterat och det är gästerna som skapar de flesta farligheterna under matchens 15-20 minuter.

 

Det blev dock Sirius som skulle gå till halvtidsvila med en ledning på 3-1 efter mål av Markus Kumpuoja (37:11) och David Thorén (43:41), då kostade även Sirius och Johan Jansson Hydling på sig att missa en straff under halvleken.

 

I andra halvlekens sjätte minut fick de 108 åskådarna i publiken se gästerna reducera till 3-2 efter en hörna. Henrik Kjellsson i Sirius mål sattes på prov ett flertal gånger under andra halvlekens inledande 20 minuter. Det skulle också komma en kvittering.

 

I den 82:a minuten kvitterade gästernas Martin Söderberg och det mesta talade för att lagen skulle åka hem med delad poäng. I matchens slutminut drog dock Teemu Mättä på sig en straff som Martin Söderberg förvaltade på bästa sätt för Broberg/Söderhamn.

 

Martin Söderberg blir Stor matchvinnare för gästerna med sina tre mål.

 

Sirius - Broberg/Söderhamn 3-4 (3-1)

Sirius mål: Kalle Mårtensson, Markus Kumpuoja, David Thorén.

Publik: 108.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.

Elitserien: Edsbyn visade med tydlighet hur mycket det skiljer mellan deras förstaplats i Elitserien och den tolfte platsen som Sirius har. Gästerna körde över Sirius och vann med förkrossande 0-13.

Allsvenskan: Det går fortsatt tungt för UNIK i bandyallsvenskan, nyligen förlorade man mot tabelljumbon Gustavsberg och på onsdagen föll man även mot Nitro/Nora. 

Allsvenskan: UNIK åkte på en tung nyårssmäll borta mot tabelljumbon Gustavsberg som tog sin första seger när man vann med 3-2. Därmed tog Gustavsberg tre av fyra poäng mot UNIK på en vecka.

Elitserien: Sirius bandytränare Olle Gabrielsson har gjort sitt i klubben. På fredagen meddelade klubben via sin hemsida att man tagit ett ömsesidigt beslut om att gå skilda vägar.

Elitserien: Sirius såg ut att gå mot seger i mötet mot Motala på torsdagskvällen, men en dålig avslutning på matchen gjorde att gästerna kunde vända ett underläge till seger med två måls marginal och därmed ta sin första bortaseger för säsongen.

Bandy Allsvenskan: UNIK ledde med 3-2 bara minuter från matchens slut sedan man vänt två underlägen, men med två minuter kvar kvitterade Gustavsberg och lagen delade på poängen.