Skriv ut denna sida
Sirius Johan Jansson Hydling i närkamp med två motståndare. (Foto: Anna Westin) Sirius Johan Jansson Hydling i närkamp med två motståndare. (Foto: Anna Westin)

Förlust för Sirius - straff avgjorde träningsmatchen

2017-09-21 - 21:27

Sirius ledde över Broberg/Söderhamn med 3-1 i halvtid, men gästerna kunde vända torsdagens träningsmatch och vinna med 3-4 genom att sätta en straff i slutsekunderna.

 

Det gick bara 35 sekunder av träningsmatchen i Relitahallen mellan Sirius och Broberg/Söderhamn så hade Kalle Mårtensson givit Sirius ledningen med 1-0. Det gick dock bara drygt en minut så var det kvitterat och det är gästerna som skapar de flesta farligheterna under matchens 15-20 minuter.

 

Det blev dock Sirius som skulle gå till halvtidsvila med en ledning på 3-1 efter mål av Markus Kumpuoja (37:11) och David Thorén (43:41), då kostade även Sirius och Johan Jansson Hydling på sig att missa en straff under halvleken.

 

I andra halvlekens sjätte minut fick de 108 åskådarna i publiken se gästerna reducera till 3-2 efter en hörna. Henrik Kjellsson i Sirius mål sattes på prov ett flertal gånger under andra halvlekens inledande 20 minuter. Det skulle också komma en kvittering.

 

I den 82:a minuten kvitterade gästernas Martin Söderberg och det mesta talade för att lagen skulle åka hem med delad poäng. I matchens slutminut drog dock Teemu Mättä på sig en straff som Martin Söderberg förvaltade på bästa sätt för Broberg/Söderhamn.

 

Martin Söderberg blir Stor matchvinnare för gästerna med sina tre mål.

 

Sirius - Broberg/Söderhamn 3-4 (3-1)

Sirius mål: Kalle Mårtensson, Markus Kumpuoja, David Thorén.

Publik: 108.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.