Skriv ut denna sida
Tobias Engstrand fastställde slutresultatet till 5-2 på tilläggstid. (Foto: Peter Bohlin) Tobias Engstrand fastställde slutresultatet till 5-2 på tilläggstid. (Foto: Peter Bohlin)

Seger för Sirius i "måstematchen"

2017-01-22 - 19:25

Sirius lämnade kvalplatsen upp på säker mark i tabellen efter seger mot Gripen Trollhättan på söndagen med 5-2 samtidigt som Villa besegrade Tillberga i Västerås.

 

Chansen att nå slutspelet är borta för Sirius men man har fortfarande chansen att klara sig kvar i Elitserien utan att behöva kvala. En förutsättning för att stärka chanserna för detta vara att besegra Gripen Trollhättan i söndagens möte på Studenternas i Uppsala.

 

Det började bra för Sirius som spelade med stort tålamod i speluppbyggnaden under hela matchen och Markus Kumpuoja kunde ge sitt lag ledningen med 1-0 efter åtta minuter. Gripens Adam Rudell kvitterade till 1-1 i den 24:e minuten och Sirius hade lite svårt att hitta de klara lägena trots att man hade ganska stort spelövertag.

 

I den 40:e minuten lossnade det för Sirius, två gånger om. Först spelar Viktor Broberg fram Johan Jansson Hydling till 2-1 och en minut senare gör Markus Kumpuoja 3-1 på egen hand, hans andra mål.

 

I andra halvleken blev det onödigt spännande då Gripen reducerade till 3-2 efter cirka tio minuter, sedan dröjer det tills i slutet av halvleken innan avgörandet skedde. Det är Viktor Broberg som den här gången spelar fram Tobias Andersson till 4-2 och några minuter senare frispelar Teemu Määttä bollen till Tobias Engstrand som enkelt kan runda målvakten och fastställa resultatet till 5-2.

 

Då Villa besegrade TB Västerås med 8-3 i Västerås går Sirius förbi just TB Västerås i tabellen upp på den 10:e platsen som innebär fortsatt spel i Elitserien utan kval. Det återstår dock tre omgångar och ännu är ingenting klart. Det står mellan Vetlanda (20), Sirius (19) och TB Västerås (18) vilka två som håller sig kvar utan kval.

 

Sirius - Gripen Trollhättan 5-2 (3-1)

Sirius mål: Markus Kumpuoja 2, Johan Jansson Hydling, Tobias Andersson, Tobias Engstrand.

Publik: 905

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Sirius fick bästa tänkbara start i SM-slutspelets åttondelsfinal när man besegrade Broberg/Söderhamn med klara 8-2, bakom siffrorna döljer sig två tremålsskyttar i Samuel Heeger och Ted Bergström.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.