Skriv ut denna sida
Tellus Martin Krigh, kvitterade till 3-3 på övertid. (Foto: Peter Bohlin) Tellus Martin Krigh, kvitterade till 3-3 på övertid. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius tunga poängtapp mot nykomlingarna

2016-11-25 - 23:28

Sirius såg ut att gå mot två viktiga poäng mot nykomlingarna Tellus efter vissa besvär, men gästerna snuvade hemmalaget på en poäng efter kvittering på tilläggstid till 3-3.

 

Sirius var stora favoriter i matchen mot nykomlingarna Tellus hemma på Studenternas IP på fredagskvällen. Det såg också ut att bli en favoritseger om än med vissa besvär.

 

Teemu Määttä gav Sirius ledningen redan i den tredje minuten men sedan hände inte så mycket förutom att Tellus hade en rungande ramträff i ribban. Tellus kunde dock kvittera rättvist till 1-1 i den 36:e minuten. En blixtsnabb replik från Määttä återställde ordningen till 2-1 innan halvtid.

 

I den andra halvleken utökade Sirius genom Tobias Andersson till 3-1. Sirius hade svårt att komma till avslut mot det kompakta Tellusförsvaret och fick vända och börja om allt som oftast.

 

I den 70:e minuten gör Tellus 3-2 efter en hörna och försöker sedan gå fram för att nå en kvittering. Sirius lyckades hålla gästerna borta från farligheter men man blir lite för passiva i sin iver att "bara" spela av klockan och Martin Stridh lyckas vinna bollen och på egen hand kvittera till 3-3 när klockan visar 91:38.

 

Sirius tappar en viktig poäng i den täta undre halvan av Elitseriens tabell där Västerås, Hammarby och Sirius har åtta poäng. En poäng före Vetlanda på 10:e plats och två poäng före Tillberga på 11:e plats.

 

Sirius - Tellus 3-3 (2-1)

Sirius mål: Teemu Määttä 2, Tobias Andersson.

Publik: 825

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.