Skriv ut denna sida

UNIK-förlust i allsvenska finalen

2015-12-09 - 00:58

UNIK förlorade den norra allsvenskans seriefinal mot Ljusdal på tisdagskvällen med 3-6 efter tre mål på hörnslag från gästerna.

 

Det forna elitserielaget Ljusdal hade inte kommit till Uppsala och Relitahallen för att bjuda på någon klang och jubelföreställning. Med försvaret i högsta fokus och en typisk bortataktik lyckades man bärga två poäng i jakten på serieseger i den norra allsvenskan.

 

Efter två sena mål ledde gästerna med 0-2, en ledning som utökades till 0-3 några minuter in i den andra halvleken. UNIK lyckas dock genom en kraftansträngning komma tillbaka i matchen och kvitterade till 3-3 sexton minuter in i halvleken efter mål av Karl Wigren (straff), Erik Sundin och Max Engqvist.

 

Ljusdal kan dock återta ledningen sju minuter efter kvitteringen och sedna utöka till 3-5 innan man fastställer slutresultatet till 3-6 på hörnslag.

 

UNIK behåller andra platsen i det täta toppskiktet där man har tio poäng i likhet med trean Falu BS och fyran Tellus. Ljusdal leder serien på tolv poäng efter segern mot UNIK.

 

UNIK - Ljusdal 3-6 (0-2)

UNIKs mål: Karl Wigren (straff), Erik Sundin, Max Engqvist.

Publik: 127

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.