Skriv ut denna sida
Jakob Jenefeldt utmanar Ljusdalsspelare. (Foto: Anna Westin) Jakob Jenefeldt utmanar Ljusdalsspelare. (Foto: Anna Westin)

Sirius kvalsvit bruten - föll mot defensivt Ljusdal

2015-03-04 - 01:26

Tisdagens möte mellan Sirius och Ljusdal i kvalet om en plats till Elitserien slutade med förlust för hemmalaget Sirius på Studenternas IP. Uppsala visade sig från en sämre sida med regn och blåst och efter 92 spelade minuter stod det 1-4 på resultattavlan.

 

Vid en eventuell Siriusseger hade segersviten fortsatt och man varit ett steg närmare ett säkrat Elitseriekontrakt, men det blev förlust för hemmalaget. En förlust som innebär att sviten är bruten och att kvalet öppnat upp sig ordentligt inför de kommande och avslutande tre omgångarna.

 

Trots att Sirius inledningsvis var det bättre laget, som tog initiativ och letade efter luckor runt ett Ljusdal som för stunden såg rätt så vilset ut, var det just bortalaget Ljusdal som fick utdelning först. 0-1 målet kom efter en hörna i den 10:e minuten via Filip Skoglunds klubba och resulterade till att Sirius därefter tappade fokus totalt.

När man väl åter hittat fokus hade Ljusdal gjort sig bekväma med matchbilden, att vara i ledning med ett mål. Publiken bjöds på ett golfspel i och med att regnet som föll över Studenternas gjorde isen ospelbar, något som dock passade Ljusdal perfekt då man valde att parkera "bussen" framför Jonas Svensson i mål och vänta ut den första halvleken med ledningsmålet i ryggen. I slutskedet av den första halvleken får dock Sirius en chans till kvittering.

 

Efter ett makalöst utkast av Kyllönen träffar bollen ribban och man kan stöta in bollen i målet bakom Jonas Svensson. Målet döms dock lika snabbt bort på grund av offside, något som förgäves skapade stora protester bland Siriusspelarna.

 

Inledningsvis i den andra halvleken är det Sirius som återigen tar initiativet och tillslut ger det också utdelning för hemmalaget. I den 51:a minuten hittar man en lucka i Ljusdals täta och för kvällen vinnande försvar. Putte Johansson stänker in bollen i Ljusdalsmålet efter en retur av Jonas Svensson.

 

Glädjen blev dock kortvarig för efter fem minuter tar Ljusdal inte bara åter tillbaka ledningen, man utökar den även till 1-3 inom loppet av en minut. Daniel Skarp slår in det första målet påhörna och kort därefter är det Kalle Mårtensson som får till ett långskott som Kimmo Kyllönen i Siriusmålet inte alls är beredd på.

 

Istället för ett reduceringsmål för Sirius är kommande mål ytterligare ett mål för Ljusdal. Målet kommer genom Johan Berglund på hörna i den 71:a minuten och innebär 1-4 för bortalaget. Trots att Sirius tränare Thony Lindquist tar timeout direkt därpåkommer Sirius aldrig närmare och de sista tjugo minuterna av matchen förblir mållösa.

 

Att skylla förlusten på vädret och den bristande kvalitén på isen som vädret åsamkade, känns som en alldeles för lätt utväg, men nog hade det allt något med förlusten att göra. Matchbilden som vädret skapade passade Ljusdal som handen i handsken och ledde i sin tur till att man vann kvällens möte. Man kunde stanna kvar på egen planhalva och vänta ut Sirius misstag som man sedan kunde utnyttja och använda. Man spelade bort alldeles för många bollar och huruvida det endast berodde på isen eller allmän frustration och/samt bristande fokus lämnas osagt.

 

Sagt och skrivet är dock att marginalerna inte var på Sirius sida idag som för andra matchen i rad haft både ribbträff och en stolpträff emot sig. Nu väntar härnäst en revanschmatch borta mot Ljusdal på torsdag kl.19:00. En match som kan ses via live-streaming i Ljusdals regi.

 

Sirius - Ljusdal 1-4 (0-1)

Sirius mål: Patrik Johansson

Publik: 605

 

Anna Westin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.