Skriv ut denna sida
Uppsala BoIS och WT Bandy har spelat färdigt för säsongen. (Foto: Peter Bohlin) Uppsala BoIS och WT Bandy har spelat färdigt för säsongen. (Foto: Peter Bohlin)

WT missade kvalet - BoIS vann stort

2015-02-23 - 07:38

WT Bandy hade som mål att minst ta sig till allsvenskt kval och så såg det ut att bli ända tills seriens tre sista matcher genomförts utan vinst.

 

Med tre omgångar kvar av serien fanns det ingenting som talade för att WT Bandy skulle missa kvalet men förlusten mot Spånga/Djurgården 8-9 följdes upp av en ny förlust mot Helenelund 3-5.

 

Inför den avslutande omgången mot Norrtelje på söndagen var en seger ett måste men man lyckades endast få till ett oavgjort resultat 6-6 och kvalmissen får nog ses som ett sportsligt misslyckande för det stjärnspäckade laget.

 

Istället för ett kval är nu säsongen slut och man får ta nya tag nästa säsong.

 

Uppsala BoIS var med mer än halva serien i snacket om kval till Allsvenskan men var avhängda sedan fler omgångar. BoIS mötte jumbon Berget i sista omgången och vann med 5-14 på bortaplan.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.