Skriv ut denna sida
Sirius och Gripen möttes i kvalet 2013. (Foto: Peter Bohlin) Sirius och Gripen möttes i kvalet 2013. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius kvalgrupp och spelprogram klart

2015-02-21 - 23:16

Sirius kvalgrupp är nu klar, det blir Gripen och Falu BS från allsvenskan som hamnar i kvalgrupp B tillsammans med Sirius och Ljusdal.


Falu BS tog sig till kvalgruppen genom att besegra UNIK i sista omgången med hela 5-13 sedan ställningen i halvtid var 3-4. UNIK hade ingenting att spela för vilket kan förklara att siffrorna rann iväg i andra halvleken.

 

I den södra allsvenskan vann Gripen Trollhättan mot Surte med 9-7, Gripen har sedan länge varit klara seriesegrare i den södra allsvenskan och anses vara det starkaste av de fyra allsvenska lagen i kvalet.

 

Kvalgrupp B

Sirius

Ljusdal

Gripen Trollhättan

Falu BS

 

Hela spelprogrammet

Omg 1 Torsdag 26 feb 19.00 Falu BS - Sirius
Omg 2 Lördag 28 feb 16.00 Sirius - Gripen
Omg 3 Tisdag 3 mars 19.00 Sirius - Ljusdal
Omg 4 Torsdag 5 mars 19.00 Ljusdal - Sirius
Omg 5 Lördag 7 mars 16.00 Gripen - Sirius
Omg 6 Tisdag 10 mars 19.00 Sirius - Falu BS

 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.