Skriv ut denna sida
Sirius lagkapten Joel Wigren i action. (Foto: Anna Westin) Sirius lagkapten Joel Wigren i action. (Foto: Anna Westin)

Sirius föll mot Bajen i säsongspremiären

2014-09-07 - 18:24

Sirius bandy har värvat många spännande namn inför säsongen och mönstrar en trupp som på pappret är bättre än på många år. Idag mötte man Hammarby i Relitahallen och förlorade efter en svag första halvlek med 4-7.

 

Det var Sirius som började bäst men den fina inledningen varade endast några minuter och Hammarby som hade bra fart på skridskorna och i tanken behövde bara fyra minuter på sig för att gå fram till 0-3 mellan den nionde och trettonde minuten.

 

IKSHIFtm6

Hammarby gjorde 4-0 innan Sirius vaknade till. (Foto: Anna Westin)

 

Sirius hade stora problem med sitt markeringsspel inledningsvis och gästerna kunde enkelt åka igenom siriusförsvaret. Man kunde även utöka till 0-4 i den 17:e minuten och 0-5 med fem minuter kvar av halvleken. Med sekunden kvar av halvleken gör Adam Rusell Sirius första mål och reducerar till 1-5.

 

I andra halvleken blir det klara förbättringar i hemmalaget, bättre tajming i skridskoåkningen och spelarna hittade rätt i positionerna och matchen utvecklades till en riktigt bra bandymatch.

 

IKSHIFtm5

Sirius kom ut som ett nytt lag i andra halvleken. (Foto: Anna Westin)

 

Ilja Grashev reducerar till 2-5 i den 49:e minuten och Robin Olsson till 3-5 i den 73:e och Sirius tog över matchen.

 

När Sirius är på väg att hämta upp underläget och är på gång slår Markus Kumpuoja till och sätter sitt andra av totalt tre mål i dagens match. Matchen slutar 4-7 sedan Ilja Grachev och nämnde Kumpuoja gjort varsitt mål.

 

Sirius gör en mycket bra andra halvlek men den första är bara att lägga till handlingarna. Hammarby hade en match i benen från veckan då man mötte Tillberga och det syntes att man hade lättare med positionerna.

 

Sirius - Hammarby 4-7 (1-5)

Sirius mål: Ilja Grachev 2, Robin Olsson, Adam Rusell.

Publik: 224

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.