Skriv ut denna sida
Olle Gabrielsson är klar för WT Bandy i division 1. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Olle Gabrielsson är klar för WT Bandy i division 1. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Olle Gabrielsson till WT bandy

2014-08-18 - 15:41

Siriustränaren Olle Gabrielsson är klar för division 1-laget WT Bandy, idag blev det klart att Gabrielsson blir spelande tränare i Uppsalaklubben som förväntas bli ett topplag kommande säsong.

 

Olle Gabrielsson tog över som huvudtränare i Sirius efter Magnus Berglund för två säsonger sedan, dessförinnan var han assisterande tränare och spelare i klubben. Efter förra säsongens lyckade kval offentliggjorde Gabrielsson dock  att han slutar som tränare efter fem år i klubben.

 

Idag blev det klart att Olle Gabrielsson blir ny tränare och spelare i WT Bandy. Tillsammans med Tobias Dahlberg som assisterande tränare spänner klubben bågen högt och med två tränare på plats satsar man på att vinna ettan.

 

Lagledaren Alf Sjöberg är nöjd med hur det har löst sig med tränarfrågan, laget kan jobba mer med en egen spelidé än att anpassa sig efter motståndarna.

- Jag är nöjd nu när allting är på plats, de yngre spelarna får erfarenhet och vi kan ha ett eget spel istället för att bara anpassa oss till motståndet, säger Sjöberg till Uppsalanyheter.

 

Olle Gabrielsson kom till Sirius som spelare men tvingades på grund av skador (hjärnskakningar) lägga bandyspelandet på is men gör nu comeback som spelare i WT Bandy. Vid sidan av sitt tränarskap och spelande kommer han dock att ha uppdrag kvar i Sirius.

- Olle kommer att ha uppdraget att scouta motståndare i Sirius, ett uppdrag som kommer att ha hög prioritet, säger Alf Sjöberg.

  

WT Bandy som slutade femma som nykomlingar i division 1 förra säsongen spänner bågen högt inför årets säsong.

- Med det laget som vi har vore det dumt att sikta på något annat än att gå till allsvenskt kval, säger Alf Sjöberg.

WT Bandy har varit igång med barmarksträningen sedan två veckor tillbaka och enligt planeringen går man på is om 2-3 veckor berättar Alf Sjöberg avslutningsvis.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Sirius fick bästa tänkbara start i SM-slutspelets åttondelsfinal när man besegrade Broberg/Söderhamn med klara 8-2, bakom siffrorna döljer sig två tremålsskyttar i Samuel Heeger och Ted Bergström.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.