Skriv ut denna sida
Unik möter Sirius på försäsongen. (Foto: Annette Bohlin, arkiv) Unik möter Sirius på försäsongen. (Foto: Annette Bohlin, arkiv)

Uniks unika möte mot Sirius

2014-08-06 - 16:32

Uniks bandyherrar drog igång träningen under tisdagen med lite styrka och innebandy i Tunaberg, idag släppte man sina träningsmatcher och ett möte mellan stans två bästa lag finns med.

 

Totalt finns nio träningsmatcher inplanerade och av dem sticker en ut lite extra, matchen mot Sirius den 23 september. De två lagen har inte mötts så långt bakåt i tiden man kan minnas, frågan är om dom har mötts överhuvudtaget?

- Något möte mellan lagen har inte skett mellan 2008 och framåt som jag vet, jag är osäker på om lagen har mötts någon gång överhuvudtaget, säger Klubbchefen Erik Sundin till Uppsalanyheter.

 

Anledningen till att lagen inte har mötts tidigare eller att det har varit aktuellt är förmodligen för att klubbarna varit så långt ifrån varandra, något som Sundin vill ändra på.

- Jag vill att klubbarna ska närma sig varandra och kunna ha nytta av att det finns ett lag i Elitserien samt Allsvenskan, menar Sundin som kan se fram emot ett samarbete mellan klubbarna kommande säsong.

 

Unik har sett över organisationen inför kommande säsong och Erik Sundin är inte bara ny som klubbchef i föreningen, han kommer även att fungera som assisterande tränare och spelare.

 

När det gäller träningsmatcherna så finns förutom Sirius även Falu BS, Kalix, Akilles från Finland och Ryska Start med.

- Det är överlag bra träningsmatcher för oss, vi vill etablera oss i Allsvenskan och utveckla föreningen menar Sundin och ett bra träningsmotstånd är viktigt.

 

Uniks trupp består i dag av totalt 16 spelare inklusive målvakter, ambitionen har varit att förstärka anfallet vilket man har gjort med de tre nyförvärven Richard Ringmar från Norska Ready, Niklas Andersson från Selånger och Erik Sundin från GAIS.

- Vi får väl se om det ramlar in några fler, säger Erik Sundin som dock är mycket nöjd med den truppen som man har att tillgå. 

 

Mer om Uniks bandysatsning kommer här på Uppsalanyheter närmare säsongsstart.

 

Uniks träningsmatcher (samtliga i Relitahallen):

13 September 13:00 Falu BS

20 september 13:00 Gustavsberg

23 september ??:00 Sirius

27 september ??:00 Kalix

4 oktober 12:15 Akilles (SF)

11 oktober 12:15 Start (RU)

18 oktober 17:30 Internmatch

25 oktober 13:00 Borlänge

1 november 13:00 Internmatch

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Sirius fick bästa tänkbara start i SM-slutspelets åttondelsfinal när man besegrade Broberg/Söderhamn med klara 8-2, bakom siffrorna döljer sig två tremålsskyttar i Samuel Heeger och Ted Bergström.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.