Skriv ut denna sida
Sirius Pierre Roos och Tillbergas Jimmy Pettersson. (Foto: Peter Bohlin) Sirius Pierre Roos och Tillbergas Jimmy Pettersson. (Foto: Peter Bohlin)

"Allmänhetens åkning" mot Tillberga

2014-03-09 - 19:55

Sista omgången i Elitseriekvalet mot Tillberga blev mer en "Allmänhetens åkning" i nittio minuter än en kamp om poängen. Inget av lagen hade någonting att spela för men Tillberga ville lite mera än Sirius.

 

Det är Tillberga som tar ledningen med 0-1 efter drygt 20 minuter, matchen präglas av mittzonsspel utan att någon av lagen ser ut att vilja anfalla. Lagen följs sedan åt fram till 2-3 som är ställningen i halvtid.

 

I andra halvleken hettar det till något men det är ingen match som man kommer att minnas, Tillberga vinner till slut rättvist med 3-7.

 

Matchens behållning bjöd Pierre Roos på, efter ett frislag skjuter han ett stenhårt skott från långt håll som går rätt upp i det vänstra krysset, målet betydde 1-1 och utfördes i den 29:e minuten av första halvleken.

 

Resten av matchen var inte mycket att skriva hem om, och det är en ganska tråkig avslutning av säsongen som den fåtaliga publiken bjöds på.

 

Sirius - Tillberga 3-7 (2-3)

Sirius mål: Pierre Roos, Daniel Sandberg, Klas Nordström.

Publik: 196

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.