Skriv ut denna sida
GAIS Jacob Bucht gör 3-4. (Foto: Peter Bohlin) GAIS Jacob Bucht gör 3-4. (Foto: Peter Bohlin)

Passivt Sirius föll mot GAIS

2014-01-12 - 18:15

Sirius såg ut att kunna knipa poäng mot GAIS, men när man hade kvitterat till 3-3 kunde GAIS åka slalom i Siriusförsvaret och göra två mål på mindre än lika många minuter.

 

Det var ett kallt och blåsigt Studenternas där Sirius fick börja spela i motvinden, trots detta är det förvånansvärt bra spel från hemmalagets sida där man försöker rulla boll längs isen. Gästerna tar ledningen med 0-1 i den sjunde minuten.

 

Två fasta situationer skall dock ge Sirius både kvittering och ledning innan halvlekens slut. Först är det Ted Wiklund som kan sätta kvitteringen efter en hörna i den 13:e minuten, med fem minuter kvar sätter Ilja Grashev 2-1 på ett frislag.

 

Så långt såg det bra ut för Sirius som skulle ha fördelen med vinden i ryggen i andra halvleken. I den 50:e minuten kvitterar GAIS till 2-2 och återtar ledningen tio minuter senare efter en hörna. Sirius får åter jaga ur underläge.

 

Passivt efter kvitteringen

Utdelningen kommer i den 76:e minuten när Klas Nordström sätter en hörna och 3-3 känns rättvist. Glädjen blir kortvarig för Sirius del, för direkt efter avslag tar GAIS Jacob Bucht bollen från mittlinjen och åker slalom genom hela Sirius lag och sätter 3-4 och Siriusjublet fastnar i halsen på spelare och publik.

 

Inte nog med det, direkt efter Sirius avslag erövrar GAIS bollen och tar sig minuten senare igenom Siriusförsvaret och sätter 3-5. Det är helt enkelt för dåligt att låta GAIS åka som man vill och sätta två matchavgörande mål på det sätt som man tillåter dom att göra. Slutresultatet skrivs till 3-5 och Sirius inkasserar en ny förlust.

 

Broberg och Eskhult klara för comeback

Bara timmen efter matchen meddelar WT Bandy (Se nyhetslänk nedan) att man har skrivit på övergången för Viktor Broberg och Andreas Eskhult som därmed gör comeback i Sirius efter bara en halv säsong i division 1 laget. Broberg och Eskhults comeback är nog mer än välkommen i Sirius med den rutin och erfarenhet som de två besitter.

 

Broberg och Eskhult i Siriuscomeback

 

Sirius - GAIS 3-5 (2-1)

Sirius mål: Klas Nordström, Ted Wiklund, Ilja Grachev.

Publik: 465

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.